Het gebruik van een IKEA Hemnes ladekast als commode voor je baby

Het gebruik van een IKEA Hemnes ladekast als commode voor je baby

Als kersverse ouder is het belangrijk om de juiste meubels te kiezen voor de babykamer. Een van de meest belangrijke items is de commode. Een commode is niet alleen een handige plek om de baby te verschonen en aan te kleden, het biedt ook veel opbergruimte voor alle babybenodigdheden. Bij het kiezen van een commode zijn er veel verschillende opties om te overwegen, waaronder het gebruik van een ladekast als commode. In dit artikel zullen we uitleggen waarom een IKEA Hemnes ladekast een goede optie kan zijn voor een commode.

De voordelen van een ladekast als commode

Een ladekast heeft enkele voordelen ten opzichte van een traditionele commode. Het belangrijkste voordeel is de extra opbergruimte die het biedt. In plaats van alleen planken en een lade onder het aankleedkussen, biedt een ladekast vaak meer laden en kasten, waardoor er meer ruimte is om alle benodigdheden van de baby op te bergen.

Een ander voordeel van het gebruik van een ladekast als commode is dat het vaak goedkoper is dan het kopen van een specifieke commode. Een Hemnes ladekast van IKEA is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan de meeste commodes die speciaal ontworpen zijn voor baby’s.

Waarom de IKEA Hemnes ladekast?

Er zijn veel verschillende soorten ladekasten die je zou kunnen gebruiken als commode, maar we denken dat de IKEA Hemnes ladekast de beste optie is. Hieronder staan enkele redenen waarom:

  • Duurzaamheid: De Hemnes ladekast is gemaakt van massief hout, wat betekent dat het zeer duurzaam is. Dit is belangrijk omdat je wilt dat de commode jaren meegaat, zelfs als je van plan bent om deze later opnieuw te gebruiken voor andere doeleinden.
  • Afmetingen: De Hemnes ladekast heeft de perfecte afmetingen voor een commode. Het is breed genoeg om een aankleedkussen op te leggen, terwijl het toch niet te groot is voor een kleine babykamer.
  • Stijl: De Hemnes ladekast heeft een klassieke uitstraling die goed past bij de meeste interieurstijlen. Dit betekent dat je het later gemakkelijk kunt gebruiken in een andere kamer als je kindje ouder wordt.
  • Laden: De Hemnes ladekast heeft een aantal grote en diepe laden die voldoende ruimte bieden voor alle benodigdheden van de baby.

Het gebruik van de Hemnes ladekast als commode

Het gebruik van de Hemnes ladekast als commode is eenvoudig. Je hebt alleen een aankleedkussen nodig dat op de bovenkant past. Plaats het aankleedkussen op de bovenkant van de ladekast en leg er een hoeslaken overheen.

Vervolgens kun je de laden vullen met alle benodigdheden die je nodig hebt voor de baby. Denk hierbij aan luiers, doekjes, rompertjes en kleertjes. Het is handig om de spullen georganiseerd te houden, bijvoorbeeld door mandjes te gebruiken in de laden. Zo heb je alles snel bij de hand tijdens het verschonen van de baby.

Een ander voordeel van het gebruik van een Hemnes ladekast als commode is dat je later de kast nog kunt gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld als opbergkast in een andere kamer. Dit maakt het een duurzame en veelzijdige keuze voor de babykamer.

Tips voor het stylen van de Hemnes ladekast

Om de Hemnes ladekast te stylen als commode kun je deze versieren met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mobiel boven de commode, schattige knuffels, leuke mandjes in de laden en een mooie wanddecoratie erboven. Door het toevoegen van deze accessoires creëer je een gezellige en stijlvolle babykamer.

Veelgestelde vragen over de Hemnes commode

Wat zijn de afmetingen van de Hemnes commode en is deze geschikt als commode voor een babykamer?

De afmetingen van de Hemnes commode zijn 108×96 cm, en deze is geschikt om te gebruiken als commode in een babykamer. De commode biedt voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden van de baby en is daarnaast ook een stijlvolle keuze voor de inrichting van de kamer.

Zijn de lades van de Hemnes commode voorzien van een soft-closing systeem om te voorkomen dat ze hard dichtslaan?

Ja, de lades van de Hemnes commode zijn voorzien van een soft-closing systeem, waardoor ze zachtjes sluiten en voorkomen wordt dat ze hard dichtslaan. Dit is vooral handig wanneer je de commode gebruikt als verschoningsstation, aangezien je dan met je handen vol bezig bent.

Is het mogelijk om de Hemnes commode te gebruiken als verschoningsstation met een aankleedkussen erop?

Ja, het is zeker mogelijk om de Hemnes commode te gebruiken als verschoningsstation met een aankleedkussen erop. De breedte van de commode biedt voldoende ruimte om een aankleedkussen te plaatsen, en de lades bieden voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden van de baby.

Zijn er verschillende kleuropties beschikbaar voor de Hemnes commode, en passen deze in verschillende interieurstijlen?

De Hemnes commode is beschikbaar in verschillende kleuropties, waaronder zwartbruin, witgebeitst en grijsbruin. Deze kleuren passen in verschillende interieurstijlen en geven de kamer een stijlvolle uitstraling. Of je nu gaat voor een klassieke, moderne of landelijke inrichting, de Hemnes commode past bij vrijwel elke stijl.