5 must-have accessoires voor een game kamer

5 must-have accessoires voor een game kamer

Heb je als fanatieke gamer de juiste items om het meeste uit je game ervaring te halen? Als dat nog niet het geval is, dan hebben wij nog een aantal items voor je die je zeker eens zou moeten uitproberen. Hieronder nemen we ze graag met je door!

1. Gaming muis

Gameroom accessoires zijn in het leven geroepen om jouw game ervaring zo optimaal mogelijk te maken. Als het aan ons ligt is het belangrijkste accessoire wel de game muis. Het biedt namelijk niet alleen een hogere DPI (dots per inch) voor precieze bewegingen, maar ook programmeerbare knoppen die je kunt aanpassen aan je specifieke speelstijl. Het is daarom handig om je te oriënteren op verschillende muizen, ongeacht of je nou een ‘first-person shooter’ of ‘real-time strategy’ game speelt. Op die manier weet je zeker dat je de juiste gaming muis kiest. 

2. Een goede headset

Op een goede plek twee komt toch echt wel de headset. Een goede gaming headset kan namelijk het verschil maken tussen winnen en verliezen in een game. Zo kun je elk detail horen, van voetstappen tot kogels die je voorbij vliegen. Bovendien kun je natuurlijk ook via de microfoon communiceren met je teamgenoten en de strategieën bespreken. Uiteindelijk is het ook handig dat je een headset kiest die comfortabel zit, zodat je nergens last van krijgt. 

3. Ontdek de kracht van een gaming toetsenbord

De meeste (fanatieke) gamers onder ons zullen wel begrijpen dat een goed toetsenbord belangrijk is. Standaard toetsenborden bieden namelijk vaak net te weinig gadgets, die je eigenlijk wel graag zou willen. Zo kunnen speciale toetsenborden voor gamers verlichting bieden, maar ook extra programmeerbare toetsen met een snellere responstijd. Hierdoor kun je sneller en efficiënter bewegen in alle spellen. Als je dus serieus bent over gamen, dan is een wat duurder toetsenbord zeker de investering waard. 

4. Game controller: neem de leiding over je game

Als je games speelt op een console, dan is een game controller natuurlijk onmisbaar. Hoe ga je anders je spel winnen? Gelukkig is er geen standaard model, maar kun je juist variëren in kleur. Op die manier kan je een (of zelfs meerdere) controllers kiezen die helemaal passen bij jouw setup. Of je nu speelt op een PlayStation, Xbox of Nintendo, je beste vriend is en blijft de controller. 

Goede kabels zijn daarnaast ook belangrijk voor een gaming setup. Zo zorgen ze voor een betrouwbare verbinding tussen je gaming apparatuur en je computer of console, waardoor vertragingen en storingen tijdens het gamen al snel worden voorkomen.

5. Speel urenlang met een goede gaming stoel

Het laatste accessoire dat natuurlijk niet vergeten mag worden is de gaming stoel. Soms kan je namelijk uren achter elkaar willen spelen, maar dit is niet altijd even goed voor je rug. Je neemt vaak al snel een houding aan die niet optimaal is. Een goede stoel biedt niet alleen comfort, maar ook een goede ondersteuning voor je rug en nek.