De verschillende soorten boomstamtafels waar jij voor kan kiezen

De verschillende soorten boomstamtafels waar jij voor kan kiezen

Heb jij net je huis verbouwd en weet je nog niet wat voor eettafel je nu als meubel moet plaatsen? Een boomstamtafel is voor jou dan wellicht een goede keuze. Dit soort tafels is op dit moment helemaal de trend, en daarnaast passen de tafels in vrijwel elk soort interieur. Of je nu van minimalistisch houdt, of toch meer van een rommelige stijl: een boomstamtafel is altijd een prachtige toevoeging. Ben je benieuwd wat een boomstamtafel precies inhoudt en of je voor een suar boomstamtafel of juist een teak houten tafel moet gaan? Lees dan snel verder, we vertellen je er alles over. 

Wat moet ik me voorstellen bij een boomstamtafel?

Een boomstamtafel is een tafel die is gemaakt en gesneden uit één plank en dus uit één boom. Je krijgt dus niet een hele dunne tafel, de boomstamtafels zijn namelijk brede planken gesneden uit groot hout. Wat voor soort hout je kan kiezen, dat bespreken we later. 

De reden dat het uit één plank wordt gemaakt is zodat je het patroon van de boom aan de binnenkant niet onderbreekt. Dat is namelijk voor veel mensen de grootste reden om een boomstamtafel te nemen, je krijgt een prachtig groot inkijkje in de binnenkant van een boom. En elke plank is natuurlijk anders. Je kan er dus helemaal zeker van zijn dat jouw tafel echt authentiek is, niemand zal precies dezelfde in huis hebben. Dat is natuurlijk extra leuk en maakt hele idee van een eigen familietafel nog echter.

Welke houtsoorten zijn er voor de boomstamtafel? 

Verreweg het beste materiaal voor een boomstamtafel is suar. Dit is een houtsoort die echt bekend staat als mooi hout voor een tafel. Dat komt doordat de binnenkant van dit hout zich kenmerkt met een vlammende uitstraling. Er zit heel veel karakter in, vanwege de kleurschakeringen, de nerven en kleuren vliegen echt alle kanten op. Het maakt dat het er zeer aantrekkelijk en uitnodigend uitziet. Deze houtsoort is echt een waardevolle toevoeging aan je interieur. Een groot voordeel van suar is dat je het niet hoeft te onderhouden. Het is enorm sterk hout en kan daarom zelf alle ongewenste stoffen buiten houden. Ook als je dus kinderen aan tafel hebt zitten die bijvoorbeeld veel morsen, hoef je niet bang te zijn dat de tafel beschadigt.