Dit zijn de grootste voordelen van een laadpaal thuis

Dit zijn de grootste voordelen van een laadpaal thuis

Als eigenaar van een elektrische auto heb je veel profijt van een eigen laadpaal bij jou thuis. Het hebben van een eigen laadpaal brengt namelijk veel voordelen met zich mee, zowel op de korte als de lange termijn. Ben je benieuwd naar de grootste voordelen van een laadpaal thuis? Hieronder sommen wij ze voor je op.

Het biedt veel gemak

Een van de grootste voordelen van een laadpaal thuis is dat het veel gemak biedt. Heb je een eigen laadpaal om je elektrische auto op te laden, dan ben je niet meer afhankelijk van openbare laadstations. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar een laadstation, want je hebt er gewoon eentje voor jezelf. Een laadpaal is eenvoudig te installeren in een garage of oprit, waardoor het heel toegankelijk is.

Altijd een volle accu voor vertrek

Nog een reden om te investeren in een laadpaal voor bij jou thuis, is dat je altijd met een volle accu kunt vertrekken. Je kunt je auto op ieder moment opladen, waardoor je nooit zomaar met een lege accu komt te zitten. Laad je de auto ’s nachts op, dan vertrek je ’s ochtends vroeg zonder zorgen. Dit biedt veel gemoedsrust en zorgt ervoor dat je onderweg niet hoeft te stoppen om je elektrische auto ergens op te laden. Voor een hoogwaardige laadpaal ben je bij EEZEV aan het juiste adres.

Tijd en kosten besparen

Thuisladen heeft ook als voordeel dat je tijd en kosten kunt besparen. Je bespaart tijd met een eigen laadpaal omdat je niet naar een openbaar laadstation hoeft te rijden om je auto op te laden. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over dat er een laadpaal bezet is en dat je lang moet wachten. 

Naast tijd kun je met een eigen laadpaal ook kosten besparen. Thuis opladen is over het algemeen een stuk goedkoper dan wanneer je jouw elektrische voertuig oplaadt bij een openbaar laadstation. 

Wil je jouw elektrische auto razendsnel opladen? Dan maak je met een laadpaal thuis 3-fase een uitstekende keuze. Ten opzichte van een 1-fase laadpaal biedt een 3-fase laadpaal een veel kortere oplaadtijd.

Een duurzamere levensstijl creëren 

Wat ook een voordeel is van een laadstation thuis, is dat het je kan helpen met een duurzamere levensstijl. Je kunt er namelijk voor kiezen om de elektrische auto op te laden met behulp van een groene energiebron. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen of windenergie. Dit kan jou er niet alleen bij helpen om geld te besparen, maar ook om je ecologische voetafdruk te verkleinen.