Drie tips om je badkamer te verbouwen

Drie tips om je badkamer te verbouwen

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Dan komt er meer op je af dan je van tevoren had gedacht. Het is goed om van tevoren alvast in kaart te brengen wat er moet gebeuren. Daarbij moet je onder meer nadenken over je budget en daardoor ook over welke materialen je wilt gebruiken. De kosten kunnen per materiaalsoort namelijk behoorlijk verschillen. Om te voorkomen dat je je budget overschrijdt of dat je na het slopen geen idee meer hebt waar je moet beginnen, is het belangrijk een goede voorbereiding te treffen.

Tips voor het verbouwen van een badkamer

Als je je badkamer wilt laten verbouwen, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zo kun je onder meer alvast een plattegrond maken, je eigen badkamer ontwerpen en in winkels rondkijken wat je mooi vindt. Heb je een plaatje in je hoofd? Dan kun je ervoor kiezen om niet zelf een nieuwe badkamer te plaatsen, maar dit te laten doen door ervaren monteurs. De badkamer is immers een vochtige ruimte en lekkage ligt dan ook op de loer. Bovendien kan een badkamer behoorlijk wat kosten. Daarom is het belangrijk om je budget steeds weer in de gaten te houden. Dat betekent ook dat niet alles altijd mogelijk is.

Bereid je zo goed mogelijk voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is zeker zo als je een badkamer gaat verbouwen. Denk er bijvoorbeeld over na of je je hele badkamer wilt gaan renoveren, of alleen de badkuip weg wilt halen en deze wilt vervangen door een douche. Vind je het prettig om een toilet in de badkamer te hebben, of juist niet? Wellicht kun je ook alvast wat werkzaamheden zelf uitvoeren, zodat je minder geld kwijt bent aan de sloop van de badkamer. En misschien had je al wat gevonden wat je mooi vindt, en wil je die elementen echt in je badkamer hebben. Bij de badkamers van Baden+ vind je de mooiste badkamerelementen tegen een relatief lage prijs. Zo kun je onder meer alvast rekening houden met zaken als vloer- en wandtegels, verlichting, spiegels, en accessoires. Meestal kun je het sloopwerk van de oude badkamer en het afvoeren van puin, ook heel goed zelf doen.

Laat je badkamer installeren door ervaren monteurs

Zelf een badkamer installeren is een behoorlijke klus, ook als je van klussen houdt. Daarom kun je de badkamer installatie het best uitbesteden aan een ervaren monteur. Op die manier heb je er zelf geen omkijken meer naar. Het is uiteraard wel belangrijk om in kaart te brengen wat de afspraken met de monteurs moeten zijn. Denk bijvoorbeeld na over wanneer de badkamer opgeleverd moet zijn en wat wel of niet binnen het budget valt. Over het algemeen duurt een plaatsing van een nieuwe badkamer zo’n 3 tot 4 weken. Zorg er dus voor dat je in de tussentijd alvast een andere manier hebt geregeld om te douchen. Na installatie doe je er goed aan om je badkamer regelmatig te luchten na het douchen. Zo blijft je badkamer als nieuw.

Ga slim om met je budget

Als je een badkamer laat installeren, weet je precies hoeveel je moet betalen. Maar als je het zelf doet, is de kans groot dat je voor allerlei onvoorziene kosten komt te staan. Om deze reden raden we je aan om een budget op te stellen en alle onderdelen van de badkamer, plus sloop en andere werkzaamheden te begroten. Je ideale badkamer samenstellen heeft vooral te maken met de kunst van het kiezen. Reserveer ook een deel van het budget voor onvoorziene werkzaamheden. Op die manier kun je voorkomen dat je je budget ruim overschrijdt en veel meer uitgeeft aan een badkamer dan je van tevoren had bedacht. Als je het werk gaat uitbesteden, is het verder natuurlijk erg verstandig om verschillende offertes op te vragen. Ook dat kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.