Een geschikte bank kiezen voor jouw woonkamer: 3 tips 

Een geschikte bank kiezen voor jouw woonkamer: 3 tips

Een bank is toch wel het middelpunt van de meeste woonkamers. Hier zit je immers regelmatig met het hele gezin, bijvoorbeeld om film of serie te kijken of om spelletjes te doen. Daarom is het zo belangrijk dat je een fijne bank hebt die goed bij de rest van het interieur past. Wil jij jouw woonkamer een andere stijl gaan geven of is jouw huidige bank gewoon aan vervanging toe? Een nieuwe bank uitzoeken kan best een gedoe zijn, vooral omdat je vandaag de dag zoveel keuze hebt. In dit artikel geven we je 3 tips voor kiezen van een geschikte bank voor je woonkamer!

1. Ga voor het juiste formaat 

Het formaat van de bank die je kiest is erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel of de bank wel of niet in je woonkamer past. Heb je een kleinere woonkamer, dan heb je vaak geen ruimte voor een 3 zits bank. Heb je juist een grotere woonkamer, dan is het zonde om er maar een klein bankje neer te zetten. Voordat je op zoek gaat naar een bank in verschillende showrooms, raden we je aan om de ruimte die je hebt en de ruimte die je wil gebruiken voor de bank op te meten. Zo hoef je niet te gissen als je in de showroom staat en je afvraagt of een bank wel of niet in jouw woonkamer past qua formaat. Bepaal van tevoren wat de afmetingen zijn die je wil voor jouw nieuwe bank. 

2. Welk materiaal past het beste bij jouw gezin?

Naast de afmetingen is het handig om al een voorkeur te hebben op het gebied van materialen als je woonwinkels af gaat.  Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren die wel eens op de bank komen? Dan is het niet altijd handig om een stoffen bank te hebben, aangezien deze snel vies worden en moeilijker schoon te maken zijn. Leer of kunstleer is dan een betere keuze. Wil je toch graag een stoffen bank? Dan kun je ervoor kiezen om de bank te laten impregneren of er een afneembare hoes overheen te doen. Zo bescherm je hem effectief tegen vlekken en beschadigingen!

3. Waar ga je de bank voor gebruiken?

Ten slotte is het goed om te bepalen waar je de bank voornamelijk voor wil gaan gebruiken. Wordt het een bank waar je echt actief op wil kunnen zitten of toch meer een bank om lekker op te hangen ‘s avonds? Als je een relaxbank wil, kun je het beste kijken naar banken met wat diepere en zachtere kussens. Wil je ook graag op de bank kunnen liggen, dan is een hoekbank vaak een goede keuze. Hier moet je alleen wel de ruimte voor hebben. Als je goed nadenkt over de dingen die we genoemd hebben, kun je goed voorbereid showrooms af gaan struinen op zoek naar jouw ideale bank.