Geef je slaapkamer een hotellook met deze tips

Geef je slaapkamer een hotellook met deze tips

Vaak wanneer je een hotelkamer binnenstapt, overvalt het gevoel van luxe en comfort. Het bed ziet er vaak uitnodigend uit en is meestal netjes opgemaakt en voorzien van luxe beddengoed voor een extra fijne nachtrust. Waarom zou je niet streven naar een hotelervaring in je eigen slaapkamer? Uiteindelijk is dit toch de ruimte waar je de meeste uren van je leven slapend doorbrengt. Hoe heerlijk zou het zijn als je slaapkamer een voortdurend hotelgevoel heeft? Wil je weten hoe je dit kunt realiseren, hieronder geven we een aantal tips. 

Koop een comfortabel bed 

Om een hotelgast een goede ervaring te geven, wordt er vaak gekozen voor een groot en comfortabel bed, dit is immers belangrijk voor een goede nachtrust. Koop daarom zelf ook een comfortabel bed voor thuis en ook al is dit een investering, een matras kan wel een levensduur hebben van 10 jaar. Laat je informeren bij een beddenzaak en probeer verschillende soorten matrassen uit. Uiteindelijk heeft iedereen andere slaapwensen en dit heeft ook te maken met verschillende factoren zoals gewicht, gezondheid, slaaphouding en lichaamstemperatuur. Omdat een goed bed een flinke investering is, heb je vaak ook de mogelijkheid om een matras uit te proberen voor een langere periode. 

Naast een goed matras wil je uiteraard ook een mooi bed uitkiezen. Om een hotelgevoel te geven aan je slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boxspring met een hoog hoofdbord gemaakt van een luxe stof. 

Investeer in luxe beddengoed 

Een hotelbed is vaak voorzien van de meest luxueuze dekbedden en zijdezachte lakens. Hierdoor is het bed extra comfortabel en gelukkig is dit ook heel makkelijk thuis te realiseren. Koop luxe beddengoed gemaakt van hoogwaardige materialen zoals katoen of linnen. Schenk ook zeker aandacht aan een mooie hoeslaken, kies bijvoorbeeld een hoeslaken 180 x 200 in een kleur passend bij de rest van je beddengoed. Maak het bed ook zeker af met een aantal mooie kussens in verschillende vormen en vergeet zeker geen sprei op het voeteneind van het bed te leggen. 

Geef sfeer door de juiste verlichting 

Ook de juiste verlichting is van belang om een goede sfeer te creëren in je slaapkamer. Zorg voor een grote lamp in het midden van de ruimte en hang ook kleine wandlampjes aan de muur, bijvoorbeeld boven het bed. Het is fijn wanneer je deze wandlampen vanuit het bed met een lichtschakelaar kunt bedienen. 

Accessoires maken het af!

Tot slot maken accessoires je slaapkamer helemaal af en kun je nog nét dat beetje luxe hotelgevoel geven aan je kamer. Kies voor accessoires zoals een spiegel, posters, kandelaren, een stapel boeken en een mooie plant.