Geef je slaapkamer een make-over met een klein budget

Geef je slaapkamer een make-over met een klein budget

Wil je de slaapkamer een nieuwe uitstraling geven, maar liever niet te veel geld uitgeven? Dan komen de tips uit dit artikel heel goed van pas! Je leest hoe je de slaapkamer een budgetvriendelijke make-over kunt geven. Soms zijn een paar kleine aanpassingen al voldoende om een totaal nieuwe sfeer te creëren. Welke ideeën ga je binnenkort zelf toepassen?

1. Verander de indeling

Kijk eens of je de meubels in de slaapkamer kunt herpositioneren. Door de indeling te veranderen, krijgt de kamer een hele andere uitstraling. En het kost je helemaal niets! Een slimme tip is om eerst een paar indelingen uit te proberen op een plattegrond. Deze kun je zelf tekenen op papier of online maken met handige programma’s. Zo kun je goed inschatten waar de meubels kunnen staan zonder dat je alles in het echt 10 keer moet verschuiven. Dat scheelt een hoop tijd en moeite.

2. Koop nieuw beddengoed

Het bed is het middelpunt van je slaapkamer. Als deze nog niet toe is aan vervanging, hoef je echt geen nieuwe te kopen voor een make-over. Verander alleen het beddengoed om al te genieten van een nieuwe look. Koop nieuwe kussenslopen en een dekbedovertrek dat perfect past bij het kleurenpalet van de kamer. Voor een luxueus resultaat voeg je een paar extra kussens toe. Een nieuw hoofdkussen hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor ongeveer €30 heb je al een heel comfortabel kussen.

3. Verf één muur in de slaapkamer

Kies een wand uit in de slaapkamer die je een likje verf geeft. Een nieuwe kleur heeft super veel impact op de sfeer. Door slechts te kiezen voor één muur bespaar je een hoop verf, geld en tijd.

4. Geef meubels een make-over

Een andere toffe optie is om jouw huidige meubels een make-over te geven. Je kunt een oud nachtkastje bijvoorbeeld upcyclen door het te schuren, te verven en er nieuwe knopjes op te zetten. Ook lampen, kasten en decoratie kun je een nieuwe uitstraling geven met een beetje geduld en creativiteit.

5. Creëer een speelse fotomuur

Hang eens wat andere decoratie aan de muur. Vervang een standaard poster bijvoorbeeld voor een speelse fotomuur. Hiervoor gebruik je persoonlijke foto’s of leuke prints die je in verschillende lijstjes stopt. Wil je niet zoveel gaten in de muur boren? Creëer dan een leuke fotocollage in één grote fotolijst.

6. Gebruik planten ter decoratie

Fleur de slaapkamer op met wat meer groen. Er zijn veel budgetvriendelijke kamerplanten verkrijgbaar. Kies wel voor een plantensoort die gemakkelijk te onderhouden is zodat je het niet snel weer hoeft te vervangen.