Heb je een nieuw huis gekocht? Vergeet deze belangrijke zaken niet

Heb je een nieuw huis gekocht? Vergeet deze belangrijke zaken niet

Heb je een nieuw huis gekocht? Dan komen er een paar belangrijke zaken op je af. Niet alleen administratieve zaken, maar ook praktische zaken. Want heb je bijvoorbeeld al gekeken naar de sloten? Een verhuizing is altijd interessant voor inbrekers. Waarom, en op welke zaken je nog meer moet letten, leggen we je graag uit. 

Dubbele woonlasten

Meestal kun je een nieuw huis niet direct betrekken. Daardoor zit je tijdelijk met dubbele woonlasten. Je zult hiervoor je eigen vermogen moeten inzetten. Of misschien kun je bij familie of vrienden terecht. Wanneer deze opties niet haalbaar zijn, zijn er nog een paar andere oplossingen te bedenken.

Zo kun je bijvoorbeeld een overbruggingskrediet aanvragen of de bouwrente meefinancieren in de hypotheek. Ook is een lening of een schenking vaak een optie. Dubbele woonlasten zijn vaak onvermijdelijk bij verhuizen. Het mooist is natuurlijk als je de ingangsdatum van je hypotheek zo dicht mogelijk bij de datum krijgt dat je het huis daadwerkelijk kunt betrekken.

Goede sloten op je deuren

Nieuwe woning? Ontzettend interessant voor inbrekers. Zeker als je een wat duurdere woning hebt gekocht. Hoe ironisch het ook klinkt: het hang-en-sluitwerk is in nieuwere woningen vaak matig. En daar zijn inbrekers zich heel erg bewust van. Inbrekers gaan het liefst in hun eigen buurt aan de slag, want daar kennen ze de vluchtwegen op hun duimpje. Ze kunnen er de risico’s ook beter inschatten. Bovendien valt het wel op als je aan het verhuizen bent.

Daarom is het belangrijk om al vanaf dag 1 je beveiliging op orde te hebben. Dat doe je met goede sloten op je deuren. Het cilinderslot is nog altijd erg praktisch, omdat ze zeer veilig en gemakkelijk te vervangen zijn. Bovendien kost een cilinderslot niet veel om aan te schaffen.

Wil je wat luxere sloten plaatsen, dan zijn smart locks de moeite waard. Je kunt dan je voordeur of achterdeur openen met een digitale sleutel, pasje of druppel. Deze sloten zijn geschikt voor vrijwel iedere soort deur.

Je nieuwe adres doorgeven

Wanneer je eenmaal bent ingetrokken in je nieuwe stulpje, moet je nog wat administratieve zaken doen: je adres moet bekend worden bij de organisaties van je maandelijkse lasten. De Belastingdienst, je (zorg)verzekeraar, de aanbieder van je televisie en internet, de aanbieder van je mobiele abonnement: noem ze maar op. Dat heeft even voeten in de aarde, maar het is nodig.

Handig: PostNL heeft een verhuisservice. Alle post van je oude adres wordt dan doorgestuurd naar je nieuwe adres. Zo mis je toch nooit een brief of een rekening.