Hoe kan je slimme indeling tips gebruiken met onze diverse tafel collecties voor jouw ruimte? 

Als je wat minder ruimte hebt in je woning, wil je iedere kamer natuurlijk zo slim mogelijk indelen. Zo maak je immers optimaal gebruik van de ruimte die je hebt en kun je mooi al je meubels en decoratieve voorwerpen kwijt. Je kunt de oppervlakte van een ruimte niet veranderen, maar wel de perceptie ervan. In dit artikel geven we een aantal tips voor het optimaal indelen van een ruimte!

1. Kijk ook naar de hoogte van een ruimte

Bekijk of het mogelijk is om de hoogte in te gaan in bepaalde ruimtes in je woning. Dit kan een hoop schelen bij de indeling en bij hoe ruim een kamer aanvoelt. Een ruimte lijkt bijvoorbeeld hoger als je staande lijsten aan de muur hangt. Ook gordijnen die van de vloer tot het plafond lopen zorgen ervoor dat een kamer wat hoger lijkt. Lees je graag en heb je een hoop boeken in je bezit? Maak dan van één wand gewoon een grote boekenkast. Dat ziet er ook nog eens prachtig uit. 

2. Wissel verschillende vormen af 

Het gebruik van vormen in een ruimte kan veel doen met hoe groot deze aanvoelt. Heb je een kleine eetkamer of woonkamer? Kies dan voor een eettafel met ovale vorm. Ovale eettafels in massief hout zijn momenteel bijvoorbeeld enorm populair. Heb je een grote, rechthoekige bank? Dan lijkt die heel wat minder ruimte in te nemen als je deze combineert met een salontafel die weinig ruimte inneemt, het liefst met een ronde vorm. Wil je graag een rechte eettafel? Dan lijkt deze kleiner als je er ronde krukken omheen zet. Ronde eettafels met glazen tafelblad geven ook meer gevoel van ruimte, aangezien ze vaak doorzichtig zijn. 

3. Maak een verdeling in gebruiksdoelen 

Als je echt weinig ruimte hebt en meerdere gebruiksdoelen in dezelfde ruimte moet krijgen, kun je een slimme verdeling maken om toch een goede afscheiding te hebben. Dit kun je met bepaalde meubels eenvoudig doen. Heb je maar één kamer? Dan kun je door het strategisch plaatsen van je meubels een afscheiding maken tussen een zitgedeelte en slaapgedeelte. Kasten of bureaus zijn bijvoorbeeld goede meubels om een afscheiding mee te maken!

4. Kies voor reflecterende materialen

Ten slotte kan het kiezen voor reflecterende materialen ervoor zorgen dat een ruimte een stuk groter lijkt dan deze eigenlijk is. Denk aan glas, spiegels of staal. Spiegels zorgen er altijd voor dat een ruimte een extra dimensie krijgt en dus ook meteen ruimer lijkt. Daarnaast zorgen reflecterende materialen ervoor dat er meer licht in een kamer komt, wat deze optisch ook vergroot.