Hoe maak je jouw keuken tot een aantrekkelijke eetplaats

Hoe maak je jouw keuken tot een aantrekkelijke eetplaats

In ieder huis wordt er dagelijks gekookt en gegeten. Voor veel mensen is de keuken onlosmakelijk verbonden aan de eetplaats. In veel keukens vindt je dan ook een eettafel of in ieder geval zo dichtbij mogelijk. Het kan echter lastig zijn om de twee ruimtes goed met elkaar te verbinden. Het moet zowel praktisch als erg gezellig kunnen zijn. Om deze reden is het soms moeilijk om de keuken om te bouwen tot een aantrekkelijke eetplaats. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven over hoe je moet doen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk sfeervolle keukenverlichting toevoegen om direct meer sfeer te krijgen.

Een rustige scheiding maken

Op het moment dat je de keuken wilt omtoveren tot een aantrekkelijke eetplaats, ga je een eettafel met stoelen toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om een scheiding te maken tussen de keuken en de eetplek. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een kast tussen te zetten. Je hoeft dan namelijk niet met de eettafel direct in de keuken te zitten, maar je laat het subtiel overlopen in elkaar. Op deze manier heb je toch twee ruimtes, terwijl je wel met elkaar kunt communiceren als je op beide plekken bent.

Verschillende vloeren gebruiken

In veel keukens is het zo dat de vloer anders is dan in de eetkamer. Als je er echter voor wilt zorgen dat de keuken een aantrekkelijke eetplaats wordt, kan de vloer hier een belangrijke rol bij spelen. Zorg er om deze reden voor dat je de vloer van de keuken in dezelfde stijl maakt als de rest van het interieur. Op deze manier wordt de keuken geen aparte ruimte, en kan het perfect gebruikt worden om te eten. Het zorgt er ook direct voor dat de keuken meer sfeer krijgt!

Probeer het zo schoon mogelijk te houden

Als je begint met koken, kan het al snel een grote rommel worden. Als je van de keuken een aantrekkelijke eetplaats wilt maken, is het belangrijk dat het schoon blijft. Zorg er daarom altijd voor dat als je gaat koken je ook zoveel mogelijk probeert schoon te maken. Je kunt bijvoorbeeld na het snijden direct de snijplank in de vaatwasser zetten. Op deze manier blijft de keuken er aantrekkelijk uitzien, waardoor het veel aantrekkelijker wordt om er een hapje te eten!

Kies de meubels slim uit

In een keuken is er doorgaans weinig ruimte. Hierdoor is het in sommige gevallen belangrijk om proberen ruimte te besparen. Je kunt dit doen door slim om te gaan met de meubels die je koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inklapbare eettafel of stoelen die je perfect onder de tafel kunt schuiven. Hou hierbij rekening met de hoogte van tafel en stoelen. Vervolgens werken ook veel keukens met een keukenbar. Op deze manier kun je deze ruimte gebruiken om te koken, maar als je klaar bent met koken kun je het omtoveren tot een eettafel. Op deze manier neemt je eetgedeelte niet veel ruimte weg in de keuken, waardoor het veel makkelijker is om te combineren! 

Hoe maak je jouw keuken tot een aantrekkelijke eetplaats

Speel met de verlichting

Het laatste punt is natuurlijk de verlichting. In de keuken is het belangrijk dat je voldoende verlichting hebt staan. Dit zorgt ervoor dat je genoeg kunt zien tijdens het koken. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je genoeg zicht hebt als je aan het snijden bent. Als je eenmaal gaat dineren, is het belangrijk dat er sfeervolle keukenverlichting aan kan. Zorg er dan ook voor dat je werkt met verlichting die je bijvoorbeeld kunt dimmen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de verlichting zachter kunt zetten. Vervolgens kun je ervoor kiezen om kaarsen op tafel te zetten om de sfeer compleet af te maken. Een goed gedekte tafel helpt natuurlijk ook altijd bij een leuke sfeer. Zorg er daarom altijd voor dat je goed nadenkt over welke verlichting je plaatst en hoe dit overkomt op de keuken en de eettafel.