Je woning verduurzamen met zonnepanelen: alle voordelen op een rij

Om CO2-uitstoot te reduceren, heeft de overheid als klimaatdoel gesteld dat huishoudens na 2050 alleen nog maar gebruik mogen maken van duurzame energie. Een van de manieren waarop dit doel kan worden gerealiseerd, is het installeren van zonnepanelen op je dak. Met zonnepanelen word je je eigen groene energieleverancier, investeer je in een klimaatneutrale toekomst en bespaar je op gaskosten. We hebben in dit blogartikel de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor je op een rijtje gezet. 

1. De waarde van je woning stijgt

Bij de aanschaf van zonnepanelen wordt het energielabel van je woning groener. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is, en is tegenwoordig erg belangrijk op de woningmarkt omdat een groen energielabel de waarde van een huis doet stijgen.  Dit zorgt ervoor dat je huis aantrekkelijker wordt en meer waard is voor potentiële kopers of huurders, mocht je het willen verkopen.

2. Voordelige aanschafprijs of mogelijkheden tot lenen

Omdat de overheid Nederland wil motiveren om maatregelen te treffen in het kader van duurzaamheid, zijn de kosten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen vrijgesteld van BTW. Ook bieden sommige bedrijven die zonnepanelen verkopen, een zogeheten Groene Lening aan. Met deze lening kun je de aanschafprijs voor de zonnepanelen tegen een erg lage rente in termijnen afbetalen. Zo kun je de panelen al wel op korte termijn laten installeren en profiteren van de voordelen, en hoef je niet in een keer zo’n dure investering te doen. Een zonnepanelenbedrijf die deze voordelige regeling aanbiedt is bijvoorbeeld veranderstroom.nl

3.  Optimale kwaliteit

De vraag naar zonnepanelen stijgt en duurzame oplossingen worden steeds populairder. Om die reden is de techniek tijdens de productie volop geoptimaliseerd, waardoor de kwaliteit van de zonnepanelen steeds beter wordt. De panelen zelf en de omvormers zijn efficiënter en degelijker geworden, waardoor ze lang meegaan, goed functioneren en optimaal rendement behalen.

Omdat mensen steeds duurzamer en bewuster omgaan met energie, is de vraag naar zonnepanelen flink gestegen. Om die reden groeit ook het aanbod en vind je door het hele land bedrijven die zonnepanelen leveren.
Als je zonnepanelen wil installeren en op de kosten wil besparen, raden we je aan om de panelen te installeren door een bedrijf uit jouw regio. Als je bijvoorbeeld woonachtig bent in Beuningen, kun je zoeken naar zonnepanelen beuningen om op voorrijkosten te besparen. 

4. Geld terugverdienen

Zonne-energie die je zelf opwekt is gratis, dus dat scheelt al opvallend veel aan jaarlijkse kosten als je het vergelijkt met de exorbitant hoge prijzen die je tegenwoordig betaalt voor gas. Daarnaast kun je via salderen de stroom die je wel hebt opgewekt maar niet verbruikt teruggeven aan het energienet. De kosten die je hiervoor terugkrijgt worden verrekend met het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen, waardoor de rekening extra voordelig wordt.
Kortom, zonnepanelen zijn het overwegen zeker waard!