Kies voor een duurzame reparatie van apparatuur in huis 

Kies voor een duurzame reparatie van apparatuur in huis 

Nederlandse huishoudens zoeken steeds vaker naar mogelijkheden om hun manier van leven te verduurzamen. Er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief goed meubilair, om de bank of bijvoorbeeld eetkamerstoelen minder snel te hoeven vervangen. Daarbij stapt men over op slimme verlichting en bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Het helpt huishoudens het energieverbruik terug te dringen. Er is meer mogelijk! Kies bij een kapot apparaat bijvoorbeeld voor het repareren hiervan, in plaats van voor het vervangen. Vaak is een reparatie relatief eenvoudig en ook nog eens goedkoper. Losse onderdelen voor een groot aantal huishoudelijke apparaten bestel je bij een partij als Vervangingsmarkt.nl.  

Neem als voorbeeld het rubberen ringetje in een kraan. Een scheur in zo’n ringetje maakt dat de kraan zal lekken. Dit betekent echter niet dat alle onderdelen van de kraan aan vervanging toe zijn. Het vernieuwen van dit rubberen ringetje is mogelijk al voldoende om de lekkage te laten stoppen. 

Vervang apparatuur als een reparatie niet mogelijk is 

Er zijn situaties waarbij het vervangen van het rubberen ringetje onvoldoende zal zijn om een huishoudelijk apparaat, in dit geval de kraan, weer te laten werken. In dat geval is het interessant om voor bijvoorbeeld een nieuwe Quooker kraan te kiezen. De Quooker kraan biedt twee apparaten in één: de waterkoker en een losse kraan in de keuken. Door het aantal apparaten in huis terug te dringen hoeft er minder snel apparatuur te worden vervangen, wat past bij een duurzame levensstijl. Kijk ook eens kritisch naar het aantal elektrische apparaten in jouw huishouden. Welke apparaten zou je samen kunnen voegen? 

Nederlandse huishoudens zetten zich steeds vaker af tegen de consumptiemaatschappij die de laatste jaren ontstaan is. Het is een maatschappij waarin men voornamelijk veel en vaak goedkope spullen koopt. Deze spullen hebben een korte levensduur. Alternatief is een duurder, kwalitatief goed product. 

Reparatie uitvoeren aan de hand van een online handleiding 

Heb je weinig of geen ervaring met het uitvoeren van reparaties aan elektrische apparatuur in huis? Dat hoeft geen probleem te zijn. Voor de meeste huishoudelijke apparaten zijn online handleidingen te vinden. Hierin staat op een overzichtelijke wijze weergegeven hoe de verschillende apparaten zijn opgebouwd. Het maakt het uitvoeren van een reparatie relatief eenvoudig. Kijk daarnaast eens op een platform als YouTube, waar je een groot aantal video’s vindt waarin wordt uitgelegd hoe het demonteren van bijvoorbeeld een kraan in z’n werk gaat.