Leuke DIY projecten met douglas hout voor bij jou in huis

Leuke DIY projecten met douglas hout voor bij jou in huis

Hout is natuurlijk een prachtig materiaal waar je jouw creativiteit eindeloos op los kunt laten gaan. Ben jij een beetje een creatieveling? Dan zou je met een paar douglas planken een hoop plezier kunnen hebben. Ben jij nou op zoek naar een leuk DIY project waarmee je uiteindelijk je interieur een persoonlijk tintje kunt geven? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel zullen wij jou een aantal creatieve projectjes voorleggen.

Prachtige boekenplanken

Decoratie dat nog niemand anders in zijn of haar huis heeft hangen: wie wil dat nou niet? Een eerste praktisch en ook vrij simpel project, is het maken van wandplanken van douglas planken. Veel huishoudens kunnen wel wat extra opbergruimte gebruiken. Een ander voordeel van het zelf maken van wandplanken is natuurlijk dat je ze op exact de gewenste maat kunt maken, en dat dit gemakkelijk uit te voeren is. Het enige dat je nodig hebt, zijn natuurlijk de houten planken, een beetje schuurpapier, eventueel een laklaagje of andere verf en natuurlijk steunbeugels.

Unieke foto- of schilderijlijsten

Heb je al een tijdje een mooie foto of een prachtig schilderij liggen, en kun je bijvoorbeeld geen passende lijst vinden? Dan kun je deze natuurlijk ook zelf maken! Breng een bezoekje aan de houthandel om planken te kopen die mooi in jouw huis en bij het schilderij passen. Het mooie aan hout is natuurlijk dat je dit zelf zo kunt bewerken als je wilt. Je kunt er dus voor kiezen om het hout nog te voorzien van een mooi verflaagje, of deze onbewerkt te laten voor een rustieke uitstraling.

Maak je eigen opbergkisten

Zoals eerder al even aan bod kwam, is extra opbergruimte altijd handig. Een andere manier om lekker creatief bezig te zijn met douglashout, is door bijvoorbeeld zelf mooie opbergkisten te maken. Deze kun je bijvoorbeeld naast de bank in je woonkamer plaatsen om hier kussens en dekens in te bewaren. Ook kun je zo een mooie speelgoedkist voor de kids maken. Zorg er wel voor dat de randen goed geschuurd zijn!

Maak je eigen kapstok

Een kapstok kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren maken. Je kunt natuurlijk een kapstok maken die je aan de muur ophangt, maar je kunt er ook voor kiezen om een kapstok te maken die je rechtop op de grond kunt neerzetten. Verder kun je de kapstok precies op maat maken, zodat je hele gezin haar spullen hier kwijt kan. Ideaal dus!