Thuis ontspannen: tips voor een zen-interieur

Thuis ontspannen: tips voor een zen-interieur

Het uitzoeken van een zen-interieur is vandaag de dag geliefder dan ooit. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Je tovert het interieur namelijk helemaal om tot een plek waar je heerlijk kunt relaxen en de hectiek van het dagelijks leven even achter je kunt laten. Plof neer op de bank of in een relaxfauteuil en breng lichaam en geest weer helemaal met elkaar in balans in je eigen zen-interieur. Hoe je dit type interieur het beste bij jou in huis terug kunt laten komen, lees je hier. 

Maak gebruik van lichte en neutrale kleuren 

Het creëren van een zen-interieur begint altijd met het uitzoeken van de juiste soort basis. Dit betekent dat je goed na moet denken over de kleur van de vloer en het kleurenpalet voor de muur. Eén ding is zeker: ga altijd voor lichte en neutrale kleuren in huis. De ruimte oogt hierdoor meteen erg rustig en overzichtelijk en je kunt helemaal losgaan met het uitzoeken van het juiste soort meubilair. Voorbeelden van erg geliefde kleuren voor een zen-interieur, zijn (gebroken) wit, lichtgrijs, beige en pastelkleuren. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor?

Combineer rechte vormen met organische vormen 

Want op het gebied van het uitzoeken van het meubilair voor een zen-interieur, is gelukkig ook enorm veel mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken voor een sta op stoel van Meubelzorg.nl. En ga je maar al te graag voor een erg speelse twist? In dat geval kun je ervoor kiezen om rechte vormen te combineren met organische vormen. Denk daarbij aan een sta op stoel in een strakke vorm, gecombineerd met een salontafel in een organische vorm.

Zorg voor pure elementen in huis, zoals prachtige bloemen of droogbloemen 

Op het moment dat je voor de volle 100% tevreden bent met het ontwerp van het zen-interiuer, is het een goed idee om ook meteen naar bijpassende woonaccessoires te kijken. Hiermee maak je het totaalplaatje immers helemaal compleet. Ook hier geldt dat pure elementen in huis het beste werken. Investeer bijvoorbeeld in een vaas in een organische vorm met prachtige bloemen of droogbloemen. Haal een spiegel in huis om de ruimte optisch groter te laten lijken. En maak een relaxstoel of een bank net even wat comfortabeler met kussens en dekentjes. Geef je je interieur op korte termijn al een keer een leuke upgrade?