Tips voor een budgetproof make-over voor de kinderkamer

Tips voor een budgetproof make-over voor de kinderkamer

Online, in tijdschriften en in winkels kom je overal de mooiste kinderkamers tegen. De één nog mooier dan de ander. Als je al die mooie kamers ziet dan voelt het soms misschien alsof het voor jou niet haalbaar is. Niet is minder waar! Met een beetje hulp, de juiste tips en inspiratie kan ook jij een prachtige kinderkamer maken voor jouw kind. Zelfs met een beperkt budget maak jij in een paar simpele stappen de mooiste kinderkamer voor jouw kleintje!

Kijken en vergelijken

Wanneer je online, in de tijdschriften en in winkels de meest mooie kinderkamers voorbij ziet komen, dan ziet dit er makkelijk uit. Je koopt een aantal producten, gaat ermee naar huis en wil meteen aan de slag gaan. Wat je echter vergeet is dat er een hoop aan vooraf gaat voordat je de perfecte kinderkamer gerealiseerd hebt. Ook de kamers die je bij anderen tegenkomt zijn er niet zomaar ineens gekomen. Het valt of staat met een goede voorbereiding en een duidelijk plan. Het is voordat je gaat beginnen dus handig om eerst goed te bedenken wat je graag wilt en wat daarvoor nodig is. Om je houvast te bieden kan het handig zijn om een moodboard te maken. Dit moodboard kun je zowel online- als offline maken. Ga op zoek naar plaatjes online en in tijdschriften en maak gebruik van kleuren en prints die je graag terug wilt laten komen in de kinderkamer. Als je alles wat je mooi vindt in je moodboard gezet hebt dan kun je gaan kijken welke dingen bij elkaar passen en welke niet. Zo kun je gaan schuiven, kijken en vergelijken en dingen schrappen of juist toevoegen aan je moodboard. Uiteindelijk zul je dan tot een resultaat komen waarmee je weer verder kunt. De basis voor je kinderkamer is daarmee gelegd. 

Een eye catcher combineren met basics

Kies voor een kinder bed dat past bij de leeftijd van je kind. Wanneer je kind nog erg jong is dan is een laag bed het veiligst, hier kunnen ze gemakkelijk zelf in en uit klimmen. Wanneer ze toch vallen dan vallen ze niet van een hoogte, en zullen ze zich minder snel ernstig bezeren. Als je kind ouder is dan is een  half hoogslaper een mooie tussenstap voor een, eventueel op latere leeftijd, volledige hoogslaper. Naast de keus voor het bed zijn er natuurlijk ook andere meubels nodig, een kledingkast en een bureautje mogen ook zeker niet ontbreken. Voor jonge kinderen is een laag tafeltje met een stoeltje handig om bij te zitten tijdens het spelen met bijvoorbeeld duplo of tijdens het tekenen. De grotere kinderen zullen al een groter bureau nodig hebben waar ze ook al eens wat schoolwerk kunnen doen.

De meubels zijn de basis voor de kamer, vanuit hier kun je de kamer verder gaan inrichten.

Kies hierbij voor een kleurenpalet dat rust uitstraalt en combineer dit met een mooie muurschildering, behang of andere opvallende kleur. Leuk beddengoed en een fijn kleed om op te spelen zijn ook echte musthaves voor een gezellige kinderkamer!