Tips voor het kiezen van de juiste sloten voor jouw woning

Tips voor het kiezen van de juiste sloten voor jouw woning

Uiteraard wil je je eigendommen beschermen tegen grijpgrage handjes. Beveiliging van de woning wordt daarom steeds belangrijker. Buitenverlichting met bewegingssensoren en cameratoezicht vormt het eerste afschrikmiddel voor ongenode gasten. Zorg voor goed zicht op de voordeur en voorkom voorwerpen in de tuin die het naar boven klimmen mogelijk maken. Belangrijker nog is het echter om het huis zelf goed te beveiligen. Essentieel hierbij is het aanbrengen van goede sloten zoals een cilinderslot op alles waardoor iemand zich toegang kan verschaffen tot jouw privé domein en zo je spullen kan stelen.  Wil jij ook tips voor het kiezen van de juiste sloten voor jouw woning, lees dan snel verder.

Goed afsluiten

Voor goede kwaliteit sloten kijk je naar de keurmerken. SKG-sterren geven een aanduiding in sterren van de mate van beveiliging van een bepaald slot. Er zijn verschillende cilinder sloten verkrijgbaar.   De sloten met SKG-keurmerk kunnen een, twee of drie sterren hebben. Koop een cilinderslot met een keurmerk van minstens twee sterren. Sloten met drie sterren beveiligen het beste tegen inbraak. Vooral meerpuntssloten op buitendeuren vormen een goede beveiliging tegen indringers. Meerpuntssloten sluiten op meerdere plekken in het kozijn en zorgen zo voor een extra sterke beveiliging tegen het openbreken van het slot. Je kunt ook raamhendels krijgen die gesloten kunnen worden. Wil je extra beveiliging? Dan kun je kiezen voor de genoemde losse bijzetsloten zoals nachtsloten, haakjes, schuifjes of hendels.

Ontmoedig inbrekers

Alles wat een inbreker laat opvallen of alle veiligheidsmaatregelen die meer tijd kosten, werken afschrikkend op een inbreker. Inbreken moet snel en onopvallend gebeuren en als het te veel tijd kost dan gaat het dievengilde liever een deur verder. Met veel simpele maatregelen kom je al een heel eind. Doe de ramen en deuren op slot, doe de verlichting aan binnen ook als je niet thuis bent, met een deurbel camera, met een buitenlamp met sensor, met vrij uitzicht op de voordeur en zonder voorwerpen of meubels in de tuin om omhoog te klimmen, maak jij de kans op een inbraak al gelijk kleiner. Vervang bovendien alle sloten door 3 sterren SKG sloten en het kost toch zeker een aantal minuten extra om het slot open te wrikken.

Een beveiligde woning telt voor twee

Maak het inbrekers niet gemakkelijk en breng bovendien goede sloten aan op alle deuren. Dieven willen vlug hun slag slaan en alles wat hen ophoudt zorgt ervoor dat de kans kleiner wordt dat ze proberen in jouw woning hun slag te slaan.