5 tips om jouw verhuizing op een soepele manier te laten verlopen

5 tips om jouw verhuizing op een soepele manier te laten verlopen

Het is algemeen bekend dat bij een verhuizing vaak veel komt kijken. Zo moet je bijvoorbeeld je verhuizing al een geruime tijd van tevoren aangeven bij jouw eigen gemeente. Bovendien moet je ook je huis volledig leegruimen aangezien ook in jouw huis nieuwe mensen zullen komen te wonen. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. Je kunt namelijk een verhuisbedrijf inschakelen. Bekijk meer over verhuisbedrijf Holland Movers bijvoorbeeld, aangezien zij verschillende services aanbieden zoals kasten uit elkaar huilen, vrachtauto’s uitlenen en verhuisboxen regelen. Het regelen van een verhuisbedrijf zorgt voor een last van je schouders, omdat je simpelweg taken uit handen geeft. Hieronder kun je verschillende tips lezen om jouw verhuizing soepel te laten verlopen, zoals bijvoorbeeld een verhuisservice in Huizen in te schakelen.

Begin op tijd met voorbereiden en zorg voor overzicht

Het is ten eerste ontzettend belangrijk dat je op tijd begint met opruimen. Het zal je namelijk tegenvallen hoeveel tijd je uiteindelijk kwijt zal zijn met alle spullen inpakken. Zorg er daarom dus ook voor dat je op tijd allerlei verhuisboxen in huis hebt. Ga je niet meteen verhuizen, maar ga je in een huurwoning wonen omdat jouw nieuwe huis nog niet klaar is? Dan is verstandig om op tijd een opslagruimte regelen, zodat je niet straks met al je spullen op straat staat. Ten tweede is het belangrijk dat je voor overzicht zorgt. Pak daarom elke kamer ook apart in. Hierdoor heb je je dozen op een gesorteerde manier ingepakt, zodat als je ze weer moet uitpakken je het overzicht ook nog hebt. 

Het is verstandig om in de winter te verhuizen en te nummeren

Wanneer je de kans hebt om zelf te bepalen wanneer je wilt verhuizen, is het zeker aan te raden om in de winter te verhuizen. Wanneer je namelijk in de zomer verhuist, is het ontzettend warm. Op deze bloedhete dagen is het geen pretje om op en neer te sjouwen met volle en zware dozen. De winterdagen zijn daarom ideaal. De herfst of de lente zijn ook fijne seizoenen om in te verhuizen. Bovendien raad ik je aan om elke box een nummer te geven. De nummers die je op de boxen schrijft, zijn de nummers die je aan de kamers gegeven hebt. Zo schrijf je bijvoorbeeld een ‘1’ op de verhuisboxen die in de keuken thuis horen.

Pas alsjeblieft goed op het glas en het servies

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen hun glazen en het servies breken tijdens de verhuizing. Het is daarom aan te raden om je glaswerk ten allen tijde in papier te wikkelen en in verkleinde boxen te vervoeren. Wanneer je deze boxen in de vrachtwagen legt, is het verstandig om handdoeken of kleding ernaast te leggen zodat de schokken opgevangen worden. Het is daarnaast belangrijk om flessen altijd rechtop in verhuisdozen te plaatsen aangezien ze anders een grotere kans hebben om te breken. Deze vijf tips kunnen je helpen bij je aankomende verhuizing. Houd vooral goed in je achterhoofd dat een goede voorbereiding al het halve werk is.