Vier dingen waar je op moet letten bij het inrichten van je douchecabine

Vier dingen waar je op moet letten bij het inrichten van je douchecabine

Je hebt een nieuw huis gekocht of je bent even toe aan een hele nieuwe inrichting. Een leuk klusje is het inrichten van je nieuwe badkamer. Je weet waarschijnlijk al precies hoe jouw douchecabine eruit moet zien. Echter, is er veel om over na te denken bij het ontwerpen hiervan: welke douchekop installeer je? Hoe ziet de kraan eruit? Is er genoeg ruimte voor je badspullen? Punten waar je rekening mee moet houden. Benieuwd naar hoe jij je douchecabine perfect kunt inrichten? Lees snel verder! 

Douchekop

Ten eerste, de douchekop. Deze zijn er in allerlei soorten, kleuren, en maten. Denk goed na over de stijl van je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte douchekop in een badkamer waar al veel zwarte tinten te vinden zijn. Houd ook rekening met de grootte van je cabine. In een kleine ruimte zal een grote regendouche minder mooi staan en kun je beter gaan voor een wat kleinere versie. Vind de beste douchekop gemakkelijk online en vergelijk de ontelbare mogelijkheden.

Douchekraan

Nu je de douchekop hebt uitgezocht, moet je deze natuurlijk ook aan kunnen zetten met een kraan. Een manier waarop je de kraan mooi en naadloos in je douchecabine kunt installeren is door middel van een inbouw douchekraan. Hierbij zitten alle leidingen achter de muur en zijn alleen de bedieningselementen zichtbaar. Dit zorgt voor meer ruimte en vooral een strakke uitstraling.

Tegels

Een component dat vrijwel het meeste invloed heeft op de uitstraling van je douchecabine zijn de tegels. Veel kleine tegels zorgen voor een speelse ruimte. Daarentegen zorgen grote tegels voor een rustige, chique uitstraling. Ook let je op de kleur van de tegels; met lichte tegels zorg je voor een ruimtelijk gevoel en donkere tegels zorgen juist voor een knusse badkamer. Zorg er vooral voor dat de tegels netjes en waterdicht zijn afgewerkt zodat je er lang van kunt genieten.

Opbergruimte

Tot slot zorg je ervoor dat je al je badproducten goed kwijt kunt in de douchecabine. Met veel plek om deze te bewaren hoef je de producten niet op de grond te zetten. Hierbij kun je kiezen voor waterbestendige planken waar je vooral veel op kwijt kunt. Voor een chique uitstraling kies je voor een ingebouwde opbergruimte. Dit is dan, net als je inbouw douchekraan, mooi weggewerkt in de muur.

De douchecabine inrichten; het klinkt als een makkelijke taak, maar er komt veel bij kijken. Zorg er vooral voor dat je componenten uitkiest die goed passen bij wat de badkamer moet uitstralen. Voor een chique badkamer bijvoorbeeld kies je voor een ingebouwde douchekraan en grote donkere tegels. Met een mooi ingerichte badkamer is die vroege ochtenddouche voor jou geen enkel probleem meer!