Waarom laminaat de beste keuze is voor je interieur

Waarom laminaat de beste keuze is voor je interieur

Je zou gemakkelijk kunnen stellen dat vloeren het belangrijkste aspect van elk interieur zijn. Het is een van de eerste dingen die je ziet als je je huis binnenloopt, het zet de toon van het interieurontwerp en het moet meer slijtage kunnen weerstaan ​​dan welk ander afwerkingsmateriaal dan ook. Als het hardste werkoppervlak in je huis, moet je de beste vloermaterialen kiezen wanneer je je interieurrenovatie plant.

Voor veel huiseigenaren komt laminaat als een duidelijke winnaar uit de bus. Met de uitstraling van hardhout en de veerkracht van tegels kan laminaat enkele verrassende voordelen bieden.

Laminaatvloeren voor thuis zijn onderhoudsvriendelijk

Of je nu een werkende professional bent, een ouder of beide, je zult merken dat het onderhoud van je huis na verloop van tijd moeilijker wordt. Het kiezen van onderhoudsvriendelijke vloeren voor je renovatieproject kan je meer tijd geven om de dingen te doen die je leuk vindt.

Laminaat van Carpetright vlekt niet. Het is hitte- en chemicaliënbestendig en kan gemakkelijk worden geveegd of gestofzuigd. Het zal niet gemakkelijk verkleuren of stof en vuil ophopen… dat zijn al enkele belangrijke voordelen, en er komen er nog meer aan!

Eenvoudige installatie kan je woningrenovatie versnellen

Niemand wil vast komen te zitten aan een langdurig renovatieproject dat weken of zelfs maanden in beslag neemt. De onderbreking van je gezinsleven kan snel vervelend worden, zelfs als je de beste aannemers en een getalenteerde projectmanager hebt.

Omdat laminaatvloeren eenvoudig te installeren zijn, kun je de tijd die nodig is om je project te voltooien, verkorten. Dit zou ook de arbeidskosten verlagen, waardoor je je renovatie binnen een redelijk budget kunt houden.

Je bespaart geld door laminaat te gebruiken in plaats van hardhout

Naast het verminderen van installatietijd en arbeidskosten, zijn laminaatvloeren over het algemeen goedkoper in vergelijking met natuurlijk hardhout. Je zou een heel huis kunnen voltooien voor tweederde van de prijs van een hardhouten installatie. Afhankelijk van de specifieke laminaatplaten die je kiest, kun je nog meer kosten besparen.

De gemiddelde laminaatvloer kan tussen de 15 en 25 jaar meegaan voordat hij tekenen van slijtage vertoont, wat een uitstekend rendement op je investering oplevert.

Superieure vocht- en schadebestendigheid

Hardhouten vloeren zijn notoir gevoelig voor vochtschade. Elke kleine storing in de afdichting van je vloerplanken kan het binnendringen van vocht, uitzetting en kromtrekken van je vloer veroorzaken. Dit kan kostbaar zijn om te repareren en kan leiden tot schade aan aangrenzende vloerdelen. Omdat laminaatplaten zijn gemaakt met harsen en synthetische vezels, zijn ze vrijwel ongevoelig voor vochtschade. Laminaat is ook beter bestand tegen krassen en deuken door hun beschermende hars toplaag. Je hoeft je geen zorgen te maken over achteruitgang, zelfs niet in ruimtes met veel verkeer in je huis, zoals inkomhallen en gangen.

Het ziet er geweldig uit!

Geen van deze voordelen zou iets waard zijn als laminaatvloeren er niet goed uitzagen. Gelukkig doen ze dat absoluut. Laminaat kan het uiterlijk van hardhout nabootsen en zijn zeer overtuigend, zelfs in landelijk interieur. Je hebt een bredere keuze aan kleuren en nerfpatronen in vergelijking met hardhout, en je kunt exotische soorten nabootsen die niet meer verkrijgbaar zijn. Laminaatvloeren worden ook geproduceerd in leisteenontwerpen om je het uiterlijk van echte stenen vloeren te geven.