Welke woonverzekeringen heb je altijd nodig?

Welke woonverzekeringen heb je altijd nodig?

Wil jij goed verzekerd het nieuwe jaar ingaan? Dan kun je beginnen met je woonverzekering. Veel mensen hebben geen idee welke risico’s ze lopen en dat maakt hen erg kwetsbaar. Vaak zien pas in dat zij niet goed verzekerd waren, op het moment dat het al te laat is. Je kunt jezelf niet met terugwerkende kracht verzekeren en daarom is het altijd goed om even stil te staan bij de verzekeringen die je hebt, en die je misschien nog zou kunnen toevoegen. Wij helpen je daar graag een handje bij zodat je na het lezen van dit artikel precies weet waar je aan toe bent.

Is een verzekering wel nodig?

Soms zien mensen een verzekering enkel als een verzwaring van de vaste lasten en dus besluiten ze om deze verzekering niet af te sluiten. Dat kan je misschien maandelijks wel wat geld besparen, maar op de lange termijn riskeer je grote risico’s. Heb je namelijk een keer schade aan je woning of aan je inboedel, dan kun je niet een beroep doen op je verzekering om deze kosten te dekken. Dat kan betekenen dat je zelf alle kosten moet ophoesten die nodig zijn om de schade te herstellen. Die kunnen fors zijn wat betekent dat je jezelf in de schulden moet werken om je woonsituatie weer te maken zoals hij eerder was. Genoeg reden dus om te zorgen dat je een goede woonverzekering afsluit. Er zijn twee opties die je kunt nemen, of je beide nodig hebt, hangt af van je woonsituatie.

De inboedelverzekering is onmisbaar

Als er een verzekering is die iedereen zou moeten afsluiten, dan is het wel de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaan is aan je spullen. Wat de oorzaak van deze schade is, is niet het belangrijkste, het gaat erom dat je een verzekering hebt waarmee je de schade kunt laten herstellen. Let wel, je mag uiteraard niet opzettelijk schade toebrengen aan je spullen, want dan fraudeer je. Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedelverzekering je ook dekt wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Deze vorm van criminaliteit neemt steeds grotere vormen aan en maakt steeds meer slachtoffers. Met een inboedelverzekering voorkom je dat je grote onkosten moet maken wanneer je het slachtoffer bent geworden van een groep online bandieten. Lees de voorwaarden van je polis om te zien waar je nog meer tegen beschermd bent, de kans is groot dat er veel meer gedekt wordt dan jij misschien vermoedde.

Wel of geen opstalverzekering?

  De tweede woonverzekering is de opstalverzekering. Deze verzekering heb je alleen nodig wanneer je je woning gekocht hebt. Zo niet, dan is je huurbaas verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Deze dekt namelijk alle schade die ontstaan is aan je huis zelf. Met name deze kosten kunnen heel erg oplopen en dat terwijl je de schade wel moet oplossen, omdat je woning anders misschien nog meer schade oploopt. Voeg daarom altijd een opstalverzekering aan je woonverzekering toe. Dat gaat je sowieso veel profijt opleveren.