Zo bespaar je op jouw internet en tv abonnement

Zo bespaar je op jouw internet en tv abonnement

Alles is momenteel erg duur, dat hebben we allemaal wel gemerkt. Daarom is het altijd fijn als je ergens een beetje op kunt besparen. Veel mensen kunnen stiekem veel besparen op hun abonnement voor internet en tv, zonder dat ze dit doorhebben. Dit komt omdat de meesten niet weten dat ze ook voor een vast abonnement ieder jaar meer kunnen gaan betalen. Als jij jouw huidige abonnement nooit vergelijkt met andere providers, zie je dit ook niet. In dit artikel geven we je een aantal tips om te besparen op jouw internet en tv abonnement!

Welke provider kies je? 

De prijzen kunnen per provider erg verschillen, maar dat zie je pas als je ze gaat vergelijken. In de meeste gevallen is het wel het meest voordelig om alles bij dezelfde provider onder te brengen: internet thuis, telefonieen en tv zenders. Veel mensen gebruiken geen vaste telefoon meer, maar de meeste internetproviders bieden ook abonnementen aan voor mobiele telefoons. Door dit bij dezelfde provider af te sluiten, kun je korting krijgen op je abonnement. 

Betaal alleen voor wat je gebruikt 

Als je een abonnement afsluit, kies je natuurlijk voor de internetsnelheid en zenders die je nodig hebt. Die behoefte kan er een paar jaar later ineens heel anders uitzien, maar toch passen mensen hun abonnement hier vaak niet op aan. Gebruik jij jouw internet eigenlijk alleen maar om dingen op te zoeken en je e-mail te checken? Dan heb je geen hoge internetsnelheid nodig. Maar misschien betaal je hier wel voor, omdat je dit een aantal jaar geleden wel nodig had. Dat is uiteraard zonde! Daarom is het aan te raden om hierop te gaan besparen.

Kies voor internet only 

Gebruik je geen vaste telefoon meer, dan hoef je natuurlijk ook geen vaste telefonie in je abonnement op te nemen. Dat geldt ook voor tv zenders. Ga eens na hoeveel tv je eigenlijk nog kijkt. Zijn al jouw favoriete programma’s inmiddels allemaal beschikbaar via streamingdiensten, dan is de kans groot dat je ze liever daarop kijkt. Je hebt dan immers geen last van reclames tussendoor en kunt een programma makkelijk op pauze zetten als je tussendoor iets anders wil doen. Is dit het geval, dan kun je beter voor een internet only abonnement gaan. Dit scheelt je een hoop geld en je betaalt niet meer voor iets dat je toch niet gebruikt. Je kunt hier in sommige gevallen wel een paar tientjes per maand mee besparen. 

Welke aansluiting wil je?

Je kunt vandaag de dag uit drie verschillende internetaansluitingen kiezen: Kabel, DSL en Glasvezel. Glasvezel is de snelste aansluiting, aangezien deze speciaal aan is gelegd voor het internet. DSL was in eerste instantie bedoeld voor vaste telefonie en kabel voor televisie. Glasvezel is vaak nog wel wat duurder dan DSL of kabel, maar je krijgt er wel een snellere internetverbinding door. Vooral als je wat meer achteraf woont, is glasvezel de beste optie. Je hebt dan namelijk vaak geen toegang tot kabel en de DSL aansluitingen zijn meestal erg traag. De enige manier waarop je dan snel internet kunt krijgen, is dus met behulp van glasvezel.