4 Tips om van je logeerkamer een gastvrije ruimte te maken

Heb je regelmatig gasten over de vloer en wil je graag een comfortabele ruimte in huis creëren? Maak dan een gezellige logeerkamer speciaal voor je gasten. Met slimme ideeën en handige tips is het vrij eenvoudig om een gastvrije plek te maken waar je gasten zich meteen thuis zullen voelen. In dit artikel delen we inspiratie en suggesties voor het inrichten van een logeerkamer die zowel praktisch als stijlvol is.

Een bedbank als ruimtebesparende oplossing

Heb je een kleine kamer als logeerkamer, kies dan voor een bedbank. Deze multifunctionele meubelstuk is ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze overdag dienst doen als bank en in de avond tover je de bank om in een bed. Er zijn talloze stijlvolle en moderne slaapbanken verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij slaapbanken.nl, die perfect passen bij verschillende stijlen interieur. Kies voor een comfortabele bedbank, zodat je gasten verzekerd zijn van een goede nachtrust.

Heb je een beperkte ruimte in huis? Ga dan voor een comfortabele bedbank 1 persoons zodat je voldoende ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een stoel, nachtkastje en kledingkast.

Creëer een rustige sfeer

Een logeerkamer moet rust en ontspanning uitstralen. Kies daarom voor zachte en neutrale kleuren op de muren en gebruik warme verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Voeg wat persoonlijke accenten toe, zoals mooie kussens, een plaid en een paar leuke wanddecoratie voor aan de muur. Zorg er ook voor dat de kamer goed geventileerd en verwarmd is, zodat je gasten zich altijd comfortabel voelen. Leg ook bijvoorbeeld een aantal extra kussens en dekens neer, zodat je gasten zich comfortabel kunnen nestelen en zich helemaal thuis voelen tijdens hun verblijf.

Praktische opbergruimte

Een logeerkamer kan al snel vol raken met koffers, tassen en andere spullen van je gasten. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de kamer, bijvoorbeeld door een kledingrek, een ladekast en wat lege schappen of manden toe te voegen. Op die manier kunnen je gasten hun persoonlijke spullen heel makkelijk opbergen en zo blijft de kamer netjes.

Voeg mooie accessoires toe

Maak van de logeerkamer een echte thuis weg van huis door enkele mooie accessoires toe te voegen. Denk aan een gezellige leeslamp, plaats enkele geurkaarsen of geurstokjes in de kamer, maak gebruik van planten en zet een mooi boeket verse bloemen neer voor een gevoel van welkom. Ook kun je nog een fijne badjas of een aantal handdoeken klaarleggen, en eventueel nog wat verzorgingsproducten om je gasten écht in de watten te leggen. 

Met deze tips en ideeën kun je eenvoudig een logeerkamer creëren die niet alleen praktisch en functioneel is, maar ook stijlvol en gastvrij.