Aan de slag met een renovatie van de tuin dit voorjaar

Aan de slag met een renovatie van de tuin dit voorjaar

Gebruik deze laatste maanden voorafgaand aan de zomer om de tuin op te knappen. Zo creëer je een plek waar je de komende maanden volledig tot rust kunt komen na een dag hard te hebben gewerkt op kantoor. Het opknappen van de tuin kent verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan een grondige reiniging van het terras, waarbij je de hierop ontstane groene aanslag verwijdert. De groene aanslag geeft het terras een onverzorgde uitstraling. Of denk aan nieuwe wicker tuinstoelen online bestellen. Het voordeel van een materiaal als wicker of bijvoorbeeld aluminium is de duurzaamheid hiervan. Deze materialen gaan lang mee en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het is voldoende om de meubels periodiek met een vochtige doek af te nemen. Hoe knap jij de tuin dit voorjaar op? 

Vervangen van het meubilair in de tuin

Niet alleen de aanschaf van nieuwe wicker tuinstoelen kan interessant zijn. Kies bijvoorbeeld ook voor een van de verschillende soorten ronde tuintafels, die online worden aangeboden. Het aanbod aan tuinmeubilair is in het voorjaar zeer groot. Zo vind je altijd een tuintafel of tuinstoel die past bij jouw smaak en voorkeuren. Ronde vormen sluiten goed aan op het organische van een tuin; rechthoekige tuintafels maken de tuin vaak al snel wat saai, te strak. Kies niet alleen bij het uitzoeken van een nieuwe tuintafel voor ronde vormen. Probeer deze ronde vormen ook terug te brengen bij het aanleggen van borders en de bestrating in je tuin. 

Meer groen trekt leven naar je tuin 

De borders kan je van verschillende soorten planten, heesters en bijvoorbeeld een leiboom voorzien. Door de borders van meer groen te voorzien trek je nieuw leven naar de tuin. Zo zal je al snel de eerste bijen, vlinders en bijvoorbeeld lieveheersbeestjes zien. Naast het feit dat dergelijke insecten ontzettend gezellig zijn in de zomer, dragen ze bij aan het behoud van de flora en fauna in je wijk. Neem bijvoorbeeld de bij, die zorgt voor het bestuiven van verschillende soorten planten en bomen. Het diertje is onmisbaar! 

Voorkom hittestress en wateroverlast

Niet alleen het nieuwe leven wat het groen in de tuin aantrekt maakt het interessant om voor rijkelijk gevulde borders of een groot gazon te kiezen. Ook lever je hiermee een positieve bijdrage aan het voorkomen van hittestress in je wijk. Dat is vaak het gevolg van warmte die blijft hangen; de warmte wordt opgenomen en vastgehouden door bebouwing en bestrating. Het groen zal de warmte veel minder of helemaal niet vasthouden.