Creatief met krijtverf – maakt elke ruimte speels!

Creatief met krijtverf - maakt elke ruimte speels!

Krijtverf of schoolbordverf is een bijzondere soort verf die je op verschillende oppervlakken kunt aanbrengen. Met als doel dat je een muur, een plank, een bloempot of een andere oppervlakte omtovert in een krijtbord waar je op kunt kliederen. Dat klinkt een beetje vreemd, maar het is juist enorm praktisch. De antwoord op de vraag in welke ruimtes je krijtverf kunt gebruiken is dan ook simpel. Je kunt het namelijk overal gebruiken! Het maakt elke ruimte speels en je kunt er dus ook volop gebruik van maken. Denk aan het opschrijven van boodschappenlijstjes, het noteren van afspraken of het maken van mooie tekeningen! In onze blog geven we meer informatie over schoolbordverf en hoe je het kunt toepassen.

Goed opletten! Niet elke soort is om op te krijten

Krijtverf is in verschillende soorten en kleuren te krijgen. Feitelijk kun je krijtverf in iedere gewenste kleur laten mengen en door de poederachtige samenstelling kun je een mooi mat en egale oppervlakte met krijtverf realiseren. Het geeft een mooi effect en het zorgt ervoor dat je na het klussen iets bijzonders in je huis hebt staan of hangen. Maar let op, krijtverf is niet altijd geschikt om ook op te krijten. Als je deze verf zoekt moet je dus goed opletten welke soort krijtverf je koopt. Het is namelijk wel volop verkrijgbaar. In de regel is krijtverf op om te krijten antraciet of zwart.

Krijtverf aanbrengen

Heb je meubels, een plank, een kastdeur of een metalen stelling? Dat alles kun je met krijtverf schilderen. Zelfs betonnen muren kun je na het voorstrijken met krijtverf behandelen. Dat maakt de verf veelzijdig en het geeft je volop mogelijkheden om met de bijzondere verfsoort aan de slag te gaan. Of je nu iets leuks wilt maken voor in een kinderkamer of als je een eigenzinnig krijtbord voor in de keuken wilt maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op social media kanalen, zoals Pinterest vind je honderden ideeën over wat je allemaal met krijtverf kunt doen.

Het aanbrengen van krijtverf is simpel en gaat op dezelfde manier als met normale verf. Je hebt dus een kwast of een roller nodig. Wat je kiest is enerzijds afhankelijk van wat je prettig vindt om mee te werken en hoe groot de oppervlakte is die je wilt schilderen. Voor krijtverf heb je geen speciale kwasten of rollers nodig.

Creatief met krijtverf - maakt elke ruimte speels!

Een paar leuke ideeën over wat je met krijtverf kunt maken

Nu je een goed idee hebt van wat krijtverf is, is het ook leuk om eens een paar leuke ideeën op een rijtje te zetten. Zo proberen we je te inspireren om zelf creatief te zijn of om een idee over te nemen als je daar de behoefte aan hebt. Het eerste idee dat we willen opperen is om krijtverf voor in de kinderkamer te gebruiken. Om de simpele reden dat de gladgestreken muren geen slachtoffer worden van kleurende kinderen of dat het behang met dikke en watervaste viltstiften wordt bewerkt. Wanneer je een mooi oppervlak op een muur of op een plank of een kastdeur van krijtverf maakt, hebben je kinderen in hun kamer voldoende ruimte om met kleurrijke krijtjes te tekenen en te kliederen. Als je zelf creatief bent kun je natuurlijk de oppervlakte met krijtverf in een leuke vorm aanbrengen. Hier heb je de volledige vrijheid in!

Een ander leuk idee is om in de keuken een mooie kast neer te zetten en de deuren te bedekken met krijtverf. Of je tovert de panelen van keukenkastjes om in volwaardige krijtborden waar je iets op kunt schrijven. In een keuken is een krijtbord of een oppervlakte met krijtverf enorm handig. Je kunt bijvoorbeeld belangrijke mededelingen opschrijven of een boodschappenlijstje maken. Of een lijstje van de inventaris. Als je meerdere oppervlakken hebt kun je ook een deel gebruiken voor bijvoorbeeld het opschrijven van boodschappen en op een ander deel maak je een mooi week- of maandkalender. Waar je bijvoorbeeld belangrijke afspraken op neerzet.

Een krijtbord straalt ook sfeer uit of roept fijne herinneringen op aan je tijd op school. Daarom is krijtverf ook goed te gebruiken in bijvoorbeeld een werkkamer. Het ziet er een stuk sfeervoller uit dan een groot whiteboard en je kunt toch belangrijke memo’s of afspraken opschrijven. Of je zet er geen een inspirerende spreuk op waar je kracht uit kunt putten. Dat kan natuurlijk ook met krijtverf in de woonkamer. Tover een wandplank of een wandrek om in een krijtbord en zet er iets leuks op. Of maak een mooie tekening als je daar goed in bent.