Creëer met kleine aanpassingen een chique badkamer 

Creëer met kleine aanpassingen een chique badkamer 

Een chique badkamer is toch wel ieders droom. Het idee van ontspannen in een luxe badkamer, omringd door mooie materialen en decoratie, is echt een ideaalplaatje. Het goede nieuws is dat het niet nodig is om een grote renovatie uit te voeren om een chique badkamer te creëren. Met een paar kleine aanpassingen en slimme decoratie ideeën, kun je een chique badkamer creëren zonder dat je je bankrekening hoeft te plunderen. Wij geven je een aantal tips.

Upgrade de badkamer accessoires 

Kleine aanpassingen aan de accessoires kunnen al een groot verschil maken. Vervang bijvoorbeeld de standaard zeepdispenser en toiletrolhouder en kies voor een bijpassende handdoekhaak en doucherek voor een samenhangende uitstraling.

Er zijn verschillende soorten badkamer accessoires verkrijgbaar die goed passen bij een luxe badkamer. Badkamer accessoires RVS zijn erg populair vanwege hun neutrale en toch moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Wil je wat meer inspelen op trends? Dan zijn badkamer accessoires zwart of gouden badkamer accessoires echt iets voor jou. Zwarte badkamer accessoires zijn er stoer uit en zorgen voor een mooi contrast tegen lichte tegels. Gouden badkamer accessoires zijn daarentegen ideaal als je op zoek bent naar een meer verfijnde uitstraling.

Bij badkamer accessoires moet je vaak moet boren in tegels voor de montage. Echter zijn er ook badkamer accessoires zonder boren te koop, dit is zeker een tip als je de accessoires later eens zou willen verwisselen. Dan zit je namelijk niet met lelijke gaten in de muur die je moet wegwerken of bedekken.

Creëer met kleine aanpassingen een chique badkamer 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een van de belangrijkste elementen van een chique badkamer is dat deze georganiseerd en opgeruimd is. Een eenvoudige manier om dit te bereiken is door extra opbergruimte te creëren. Plaats bijvoorbeeld een stijlvolle ladekast of planken aan de muur om handdoeken en andere toiletartikelen op te bergen. Je kunt ook creatief zijn met de opbergruimte, zoals door gebruik te maken van manden of decoratieve dozen.

Vernieuw de verlichting

De juiste verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer van een badkamer. Vervang bijvoorbeeld de standaard plafondlamp door een stijlvolle kroonluchter of hanglamp. Plaats ook wat sfeerverlichting rondom de spiegel voor extra glamour en om jezelf beter te kunnen zien tijdens het aanbrengen van make-up of tijdens het scheren.

Investeer in luxe handdoeken

Een simpele manier om je badkamer er luxueus uit te laten zien, is door te investeren in hoogwaardige handdoeken. Kies voor zachte, dikke handdoeken in een mooie kleur die past bij de rest van de inrichting. Rol ze op en leg ze op planken of in manden voor een chique uitstraling.

Voeg decoratieve woonaccessoires toe

Hoewel woondecoratie in andere ruimtes volop wordt gebruikt, vergeet men dit vaak in de badkamer. Een paar goed gekozen decoratieve elementen kunnen je badkamer omtoveren tot een chique oase. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle vaas met bloemen, een mooie spiegel of een kunstwerk aan de muur. Voeg ook wat geurkaarsen toe voor extra sfeer en ontspanning.