Drie voordelen van cashback websites

Drie voordelen van cashback websites

Cashback aanbiedingen zijn anno 2023 razend populair. Er zijn steeds meer websites die samenwerken met webwinkels en speciaal voor hun leden cashback aanbiedingen verzorgen: de zogenaamde cashback websites. Deze vorm van korting en de websites die ze aanbieden hebben aardig wat voordelen en in dit artikel bespreken we ze allemaal. 

Zo heb jij binnen no time profijt van de beste cashback aanbiedingen!

Kopen wordt beloond

Cashback betekent letterlijk ‘geld terug’, wat inhoudt dat je na het doen van een aankoop een bepaald percentage van het geld terugkrijgt. Het idee dat je geld terugkrijgt als je geld uitgeeft, geeft je een gevoel van overwinning en beloning. Zo is het een stuk aantrekkelijker om die nieuwe telefoon te kopen of groot in te slaan bij je favoriete kledingwinkel. 

Doordat cashback werkt met percentages, krijg je meer geld terug als je een hoger bedrag uitgeeft. Daardoor kun je duurdere aankopen doen die je anders liever zou laten liggen. 

Bovendien hoef je maar één keer te winkelen, in plaats van steeds opnieuw kleine aankopen te doen bij dezelfde webwinkel. Zo haal je het meeste uit de cashback korting, bespaar je op verzendkosten en besteed je minder tijd aan online winkelen. 

Het is aan te raden een lijstje te maken van de producten die je bij de webwinkel wilt kopen, zodat je niets vergeet. Heb je bijvoorbeeld een aantal verschillende apparaten voor het huishouden nodig, dan is het slim om deze in één keer te kopen. Wanneer je het volledige aankoopbedrag ziet, is het misschien even schrikken, maar bedenk je dat je een deel van dat geld terugkrijgt. Wil je graag het overzicht bewaken, dan geven we je de tip om het percentage over het totaalbedrag eerst zelf even uit te rekenen. Zo weet je precies hoeveel geld je na aankoop terugkrijgt.

Exclusieve aanbiedingen

Een ander voordeel van een cashback website, is dat je als lid toegang krijgt tot exclusieve aanbiedingen en kortingen die je niet bij de verkoper zelf vindt. Bovendien kun je bij cashback websites veel extra manieren vinden om vanuit huis op een gemakkelijke manier geld te verdienen. Zo bieden ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om op links te klikken van hun partners; iedere keer dat je klikt, krijg je geld of speciale punten die verbonden zijn aan de cashback website. Ook kun je er enquêtes invullen voor hun partners of bieden ze andere extra’s die ervoor zorgen dat je naast cashback verkrijgen ook nog geld kunt verdienen.

Slimme besparingen

Je aanmelden bij een cashback website heeft nog een ander groot voordeel: het helpt je om geld te besparen. De cashback korting die je krijgt lijkt vaak erg klein – één procent hier, een paar euro daar – maar die enkele procenten en euro’s kunnen wel degelijk een groot verschil maken. Stel dat je elke dag op het treinstation een kopje koffie koopt dat €2,50,- kost. Vervolgens heb je een cashback deal van 1%, wat €0,25,- korting betekent. Daarmee bespaar je €1,25,- per week, €5,- per maand en in totaal €60,- per jaar. Dat lijkt niet veel, maar als je op iedere aankoop een dergelijk bedrag bespaart en vervolgens op je spaarrekening zet, dan zul je zien dat er stiekem op jaarbasis best veel bijkomt. Het is niet anders dan wanneer je het wekelijkse vrijdagmiddag-broodje op het werk zou laten en dat geld zou sparen. De uitspraak is niet voor niets ‘het zijn de kleine dingen die het doen’.