Een mancave in je woning? Enkele leuke ideetjes voor de inrichting ervan

Een mancave in je woning? Enkele leuke ideetjes voor de inrichting ervan

Op zoek naar unieke mancave-ideeën? Ja ja, we weten dat de term ‘man cave’ niet de coolste term is in de wereld van interieurs, maar we vinden het wel een geweldig concept. Een gezellig toevluchtsoord om naar toe te ontsnappen, waar je je bezig kunt houden met hobby’s of doe-het-zelven of gewoon kunt relaxen, weg van kinderen en huisdieren en… de rest van de wereld.

Woonkamerideeën zijn altijd welkom, maar grijp het moment aan om een ​​inspirerende collectie mancave ideeën te ontdekken die ervoor zorgen dat je meteen een speciale ruimte aan je huis wilt toevoegen. Van donkere en humeurige decorideeën tot belachelijk comfortabele zitkeuzes en drankopslag waar al je vrienden jaloers op zullen zijn, hier vind je ideeën voor elke man, elke stijl en elk budget.

Het entertainment gedeelte

Alles in een mancave begint en stopt bij het entertainmentgedeelte. Je chillt daar immers om te ontspannen, en je ontspanning kent vele vormen. Een tv met groot scherm is waar de meeste mannen beginnen. Maar als je een gamer bent, kan je lijst met must-haves voor de mancave in plaats daarvan beginnen met een enorme monitor. Of je hier nu gewoon graag Fortnite speelt of een online spel baccarat, een groot computerscherm tilt de ervaring naar hogere hoogtes.

Een verstelbare stoel

Of je nu alleen bent of je vrienden hebt uitgenodigd, een verstelbare stoel is essentieel voor elke mancave. Wie heeft sierlijke bewerkte houten stoelen of, erger nog, dun plastic nodig als je moet kunnen ontspannen? De beste man cave-banken zijn groot genoeg en kunnen ook als bedden worden gebruikt of om achterover te leunen met individuele voetsteunen. Ze moeten ook de nodige bekerhouders in de armleuningen hebben.

Smart Home en afstandsbedieningen

Een mancave moet zwak verlicht zijn, met af en toe een mogelijkheid om op afstand dit aan te passen. Voeg dit toe aan je behoefte om elk apparaat vanuit je luie stoel te bedienen, en je hebt één oplossing: een slimme domotica. Vroeger was het antwoord een universele afstandsbediening, en afstandsbedieningen die verbinding maken met je smart-tv en luidsprekers zijn behoorlijk goed. Maar moderne mancaves moeten absoluut slim bestuurde lichten, media, geluid en al het andere hebben dat je kunt aansluiten.

Biljart- of pokertafel

Speeltafels zijn must-haves voor mannen, wat je spel ook is. Ga voor een mooie vilten biljarttafel voor een grote kamer of een strakke pokertafel voor een krappe mancave. Kaarten, dominostenen, bordspellen of zelfs Scrabble kunnen je mancave-avonden vullen.

Verborgen Man Cave-deur

Alle beste mancaves hebben verborgen ingangen. Als je wilt voorkomen dat gasten en nieuwsgierige familieleden de kamer binnen wandelen, verberg dan gewoon de deur! Een verborgen deur kan een boekenplank zijn, een wandpaneel, een spiegel, kasten – alles. Ook zullen je vrienden een kick krijgen van de onthulling wanneer je de verborgen doorgang naar de mancave van het huis laat zien.

De bierkoelkast en bar

Een van de geweldige dingen van een mancave is dat je hem niet hoeft te verlaten, wat betekent dat je je bier koel moet kunnen houden in de cave. Een minikoelkast of zelfs een grote koelkast is een geweldige toevoeging. Als je de ruimte hebt, kun je zelfs een bar bouwen om in stijl te feesten als je vrienden langskomen.

Coole verlichting

Creëer de sfeer om te ontspannen, films te kijken en meer met railverlichting. Met veel verschillende beschikbare opties en kleuren kun je met een beetje creativiteit een aantal behoorlijk verbazingwekkende mancaves maken. Hanglampen met lampen in vintage-stijl zijn een andere populaire keuze, ideaal voor bovenruimtes zoals de pooltafel en de bar.

Neonreclames vallen ongeveer in dezelfde categorie als coole verlichting, maar je opties stoppen niet bij neon. Van rustiek uitziende “man cave-borden” om je territorium te markeren tot straatnaamborden, sportteams en meer, er zijn zoveel manieren om je muren te vullen.