Een pergola kopen of toch zelf een pergola maken?

Een pergola kopen of toch zelf een pergola maken?

Wil jij jouw tuin graag upgraden met het plaatsen van een sierlijke, romantische pergola? Dat snappen we heel goed, want pergola’s bieden enorm veel voordelen voor jouw tuin. Zo zorgen ze ervoor dat een tuin optisch groter lijkt en geven ze je tuin meer diepte. Mocht je zelf handig zijn, dan kun je ervoor kiezen om zelf een pergola te bouwen in je tuin. Maar je kunt uiteraard ook gewoon kant-en-klare pergola’s kopen, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt of een tuinhoutspecialist. Wat is verstandiger: zelf een pergola maken of er een kopen? In dit artikel helpen we je met die keuze!

Een pergola kopen? Hier moet je op letten!

Ben je zelf niet zo handig en gaat je voorkeur ernaar uit om een pergola te kopen in plaats van deze zelf te bouwen? Dan zijn er een aantal dingen die je mee kunt nemen in je keuze om een miskoop te voorkomen. Ten eerste is het goed om te bepalen van welk materiaal je wil dat de pergola gemaakt is. Hout is het meest populair, maar vergt ook het meeste onderhoud. Als je hier tijd voor hebt of een goede tuinman hebt, is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je alles zelf doet, is het verstandig om dit mee te nemen in je keuze. Naast hout kun je kiezen voor een pergola van aluminium of kunststof. Ga je een pergola kant-en-klaar kopen? Let dan wel op waar je dit doet. Bij een bouwmarkt is een pergola vast en zeker goedkoper dan bij een specialist, maar dat is uiteraard niet voor niets zo. Wil je hoge kwaliteit? Kies dan voor een specialist en ga een pergola kopen bij Homing XL

Zelf een pergola bouwen: Dat doe je zo 

Ben je wel handig en lijkt het je wel een leuk project om zelf een pergola te bouwen? Ga je zelf een pergola maken, dan heb je niet veel nodig. Uiteraard heb je kwalitatieve palen nodig om de constructie van te maken, het liefst van Douglas hout of hardhout. Wil je een extra luxe pergola en vind je het niet erg om wat meer uit te geven? Dan kun je ook kiezen om hem te maken van eikenhout. Dit is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat de constructie minder gevoelig is voor beschadigingen. Daarnaast heb je een goede boormachine, een trap, snelbeton, schroeven die lang genoeg zijn, een waterpas, een uitzettouw en een grondboor nodig. Het zelf bouwen van een pergola scheelt je een hoop geld, maar het kost natuurlijk wel een hoop tijd. Het kan wel een mooi alternatief zijn voor een terrasoverkapping, mocht dit buiten je budget liggen.