Kosten van meest voorkomende verbouwingen

Kosten van meest voorkomende verbouwingen

Heb je een nieuwe woning aangeschaft waaraan je wilt klussen? Of ben je van plan om je huidige woning te verbouwen? Dan is het natuurlijk goed om te weten met welke kosten je rekening dient te houden. Wij vertellen je meer over de kosten van de 3 meest voorkomende verbouwingen en geven je slimme bespaartips. Soms kun je met een paar kleine aanpassingen al een groots effect bereiken!

Kosten nieuwe keuken

Een nieuwe keuken geeft je woning in één klap een moderne uitstraling. Ook laat je zo de inrichting volledig aansluiten bij je eigen smaak en wensen. Wat een nieuwe keuken precies kost, hangt onder meer af van het merk van de keuken, de materialen die je kiest en de grootte van de keuken. Over het algemeen bestaan de kosten voor een nieuwe keuken uit de helft voor de apparatuur, 30% voor de keukenkastjes en 20% voor het werkblad. Hou ook rekening met kosten voor het demonteren van je oude keuken en het plaatsen van de nieuwe keuken. Een goedkopere manier om je huidige keuken een update te geven, is door een keuken achterwand glas met print te laten plaatsen. Dit is ook nog eens erg praktisch, omdat glas eenvoudig af te nemen is. 

Afhankelijk van de keuken die je kiest, ben je tussen de 5.000 tot 25.000 euro kwijt voor een nieuwe keuken inclusief montage.

Badkamer en/of toilet verbouwen

Door de badkamer en het toilet te verbouwen, draag je sterk bij an je eigen wooncomfort. De prijs voor een moderne badkamer hangt onder meer af van de hoeveelheid stucwerk in verhouding tot tegelwerk, welke tegels je kiest en de hoeveelheid en het merk van het sanitair. Ook luxe opties zoals een stoomcabine of whirlpool in de badkamer zorgen voor een hoger prijskaartje. De afwerking van je badkamer hoeft niet veel te kosten, maar heeft wel een groots effect. Hang een badkamerspiegel met verlichting op en zet wat kamerplanten meer om de badkamer een echte wellnessruimte uitstraling te geven. 

Gemiddeld liggen de kosten voor een nieuwe badkamer tussen de 10.000 en 15.000 euro. 

Zolder verbouwen

Ten slotte kiezen veel mensen ervoor om de zolder te verbouwen. Op deze manier krijg je er gemakkelijk wat extra vierkante meters aan leefruimte bij. De kosten hiervan zijn wederom sterk afhankelijk van welke klussen je precies laat uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld een vloer laten plaatsen op de zolder en hier door middel van een gipswandje aparte (slaap)kamers creëren.


Verduurzaming en isolatie

Als je toch al wat klussen in huis aan gaat passen, is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van verduurzaming. Door bijvoorbeeld het dak te isoleren bespaar je energie en vergroot je de waarde van je woning.