Wat is voor jouw huis een woonverzekering op maat?

Wat is voor jouw huis een woonverzekering op maat?

Verzekeraars wijzen er altijd op dat je een verzekering moet afsluiten die ‘op maat’ is. Wat houdt dit precies in? Als we naar de woonverzekering kijken, dan zie je dat niet iedereen hetzelfde pakket nodig heeft. Wat voor de één een onmisbare polis is, is voor de ander juist iets waar hij helemaal geen baat bij heeft. Wil je dus je woning verzekeren, dan moet je weten waar je op moet letten om die verzekering passend te maken. Op die manier kun je maximaal profijt hebben van je polis. Om het je een beetje gemakkelijker te maken wanneer je een verzekering voor je huis wilt afsluiten, laten we je de stappen zien die je moet zetten. 

Zorg dat je altijd een polis voor je inboedel neemt

Er is een verzekering die iedereen altijd zou moeten nemen wanneer je geen risico’s wilt nemen: de inboedelverzekering. Als je je inboedel verzekeren gaat, kun je hiermee heel veel kosten voorkomen. Deze polis is erop gericht dat je schade aan de spullen in je huis kan laten herstellen. We willen je niet bang praten, maar er zijn heel veel manieren te bedenken waarop je schade kan oplopen aan je spullen. Er kan bijvoorbeeld een ongelukje in je huis gebeuren, je woning kan bezocht worden door inbrekers of de vlam slaat in de pan terwijl je aan het koken bent. Ook kan de bliksem inslaan waardoor je elektrische apparatuur kortsluiting maakt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat echter belangrijker is, is dat je een oplossing voor deze problemen achter de hand hebt. Op die manier kun je je problemen sneller en voordeliger oplossen. Wist je dat je zelfs schade bij je verzekeraar kunt claimen wanneer je slachtoffer geworden bent van cybercriminelen? Regel die polis dus! 

Heb je ook een verzekering voor je opstal nodig? 

Als je een woning huurt, heb je niet meer nodig dan een inboedelverzekering. Heb je echter een woning gekocht, dan is het belangrijk dat je je woonverzekering uitbreidt met een opstalverzekering. Dit is de polis waarmee je schade aan de structuur kan laten herstellen. Je verzekeraar spreekt nadrukkelijk van ‘de structuur’ omdat hier ook de onderdelen onder vallen die aan je huis vastgemaakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die op je dak liggen of aan de laadpaal voor je elektrische auto. Bij grotere ongelukken, zoals bijvoorbeeld een brand, is vooral de schade aan de structuur van je woning vaak groot. Vandaar dat het van essentieel belang is dat je een opstalverzekering neemt, omdat je anders het risico loopt dat je de schade niet kunt herstellen of dat je forse schulden moet maken waar je waarschijnlijk jarenlang de gevolgen van moet ondervinden. 

Maak je polis perfect door middel van extra dekkingen

Wanneer je je verzekering helemaal tot in de puntjes wilt afstemmen op je situatie, dan kun je ook aanvullende dekkingen nemen. Met deze opties haal je meer voordeel uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een extra pakket voor je ruiten. Of wat dacht je van een polis voor je mobiele elektronica? Hiermee kun je de telefoons van je hele gezin verzekeren tegen allerlei vormen van schade. Laat je je mobiel een keer vallen, dan worden de reparatiekosten betaald door je verzekering. Wil je meer weten? Dan kun je even op de site van je verzekeraar kijken. Hier kun je je polis samenstellen en daarna gelijk afsluiten. Doe dit vandaag nog zodat je in een keer vele vervelende risico’s voorgoed kunt uitbannen.