Zo geef je je tuin een make-over!

Zo geef je je tuin een make-over!

Wanneer je een huis gekocht hebt met een tuin, is het natuurlijk van belang dat deze fijn wordt ingericht op jouw wensen en behoeften. Een tuin is immers een heel persoonlijke plek, en dus ook voor iedereen weer anders. De ruimte optimaal benutten en het juiste meubilair of vlonder neerleggen is dan ook belangrijk. Hoe kun je je tuin nou een goede make-over geven? Wij leggen het je uit. Laat je inspireren!

Plaats een stevige schutting

Misschien heeft jouw tuin al een schutting, misschien ook niet. Hoe dan ook is het verstandig om te checken of de schutting die er staat een beetje stevig is. Is dat het niet of staat er niks, is het een goed idee om een schutting te plaatsen. Zo heb jij genoeg privacy in je tuin en weet je precies welke ruimte je kunt benutten. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schuttingen, dus kijk wat aansluit bij jouw stijl.

Maak een mooi terras

Een terras bouwen in je tuin, ook al is deze klein, geeft een gezellig gevoel. Je kunt zo fijn vertoeven in de tuin. Een terras kun je bijvoorbeeld leggen met een vlonder van duurzaam 

composiet van WoodComposiet. Hier krijg je de echte hout look, maar dan zonder het onderhoud. Ideaal voor degene zonder groene vingers, maar die wel graag in de tuin zit. Belangrijk bij het maken van een terras is rekening houden met waar de zon staat, of je het terras aan een schuurtje wilt maken en wat een passende afmeting is. Pak je meetlint er dus bij en bedenk hoe je je tuin zou willen inrichten. 

Voeg groen toe aan de tuin

Met een grote tuin is het makkelijk om groen toe te voegen, maar ook in een kleinere tuin is het belangrijk om dit te doen. Het geeft je een natuurlijk gevoel en zorgt voor sfeer in de tuin. Kijk bij kleine tuinen eens voor hangplanten of plantenbakken op wieltjes, zo kun je makkelijk schuiven in de tuin.

Decoreren met meubels en accessoires

Misschien het leukste gedeelte is je tuin vullen met meubilair en accessoires. Denk aan een loungeset of eettafel met gezellige kussen, kandelaars en kleden. Trek vooral de stijl van je woning door in de tuin: zo blijft het een mooi geheel.