Zo geniet je het hele jaar door van je tuin!

Zo geniet je het hele jaar door van je tuin!

Staat het upgraden van het ontwerp van de tuin al een tijd op je to-do list? Dan is het nu de hoogste tijd om daar eindelijk een keer actie op te ondernemen. Je geniet namelijk optimaal van het buitenleven door een slim tuinontwerp samen te stellen. Een van de belangrijkste punten van aandacht, is het toevoegen van lekker veel groen aan het ontwerp. Waarom dit vandaag de dag belangrijker dan ooit is, lees je in dit blog.

Het nodige groen in de tuin zorgt meteen voor enorm veel sfeer

Zie je het al helemaal voor je? In een groene tuin kom je net even wat beter tot rust. Je geniet van de frisse lucht na een lange werkdag. Je zorgt voor lekker veel gezelligheid als vrienden over de vloer komen. Of je start de dag extra ontspannen met een kop thee of koffie. Het toevoegen van groen aan de tuin, dat je bijvoorbeeld kunt onderhouden met grasmaaiers, maakt de buitenruimte extra sfeervol. En aangezien er planten op de markt te verkrijgen zijn die ook in de winter een groene kleur behouden, oogt de tuin het hele jaar door erg mooi en verzorgd.

Beter voor je tuin, maar ook veel beter voor de planeet

Maar er is nog een ander belangrijk voordeel verbonden aan het toevoegen van meer groen aan het tuinontwerp. De tuin kan van nature net even wat beter afkoelen. Dit is niet alleen beter voor je eigen buitenruimte, maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan een duurzamere planeet. En check je ook meteen welke planten het beste zijn voor insecten, bijen en vlinders? Zo kun je ook een veel betere leefomgeving creëren voor dieren en insecten.

Verdiep je altijd goed in het aanbod aan bloemen en planten, zodat je een slim tuinontwerp kunt realiseren

Eén ding is zeker: op het gebied van bloemen en planten is het aanbod vandaag de dag gigantisch. Probeer daarom net even wat meer te weten te komen over alle mogelijke varianten waar je uit kunt kiezen. Onderzoek bijvoorbeeld wat voor planten veel zon of schaduw nodig hebben en welke varianten het hele jaar door een mooie kleur behouden. Dat maakt het uitzoeken van de juiste selectie ook weer net even wat makkelijker. Maar check ook meteen wat voor soort heggenscharen voor het onderhoud je nodig hebt. Voor ieder type tuin en voor verschillende soorten kleurenpallet is er altijd wel een passend aanbod te vinden.