Zo kan je kat veilig genieten in de tuin

Zo kan je kat veilig genieten in de tuin

Je doet er maar al te graag alles aan om de veiligheid van je kat op de eerste plek te zetten. En woon je aan een drukke doorgaande weg? Dan weet je maar al te goed dat je nét even wat meer maatregelen moet nemen. Denk daarbij aan het upgraden van je tuin. In dit blog geven we je een paar tips waarmee je jouw kat veilig kan laten genieten in de tuin. Wel zo handig, want je kat ontdekt maar al te graag de wondere wereld in de buitenlucht.

Zorg ervoor dat de tuin goed afgeschermd is en voorkom dat je kat kan ontspannen

Katten hebben van nature de behoefte om de wereld te ontdekken. Hierdoor is de kans groot dat je kat maar al te graag lekker door het huis rent. En die frisse buitenlucht met het zonnetje? Dat is natuurlijk ook maar al te interessant. Voordat je je kat kennis laat maken met je tuin, is het een goed idee dat je het als eerste goed af gaat schermen. Denk daarbij aan het monteren van gaas op de schutting. Hierdoor kan je kat geen gaatje vinden om te ontspannen en blijft hij of zij netjes bij jou in de buurt. Niet alleen een erg fijne gedachte voor jezelf, maar ook voor de buren en andere buurtbewoners.

Heb je al eens nagedacht over het kopen van een halsband voor je kat?

Maar er zijn nog verschillende andere handige gadgets die zeker het overwegen waard zijn. Heb je er bijvoorbeeld al een keer over nagedacht om een kattenhalsband te kopen? Door je kat hier op jonge leeftijd mee in aanraking te laten komen, wordt het een gewoonte om het te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een klassiek bandje van leder of een stoffen bandje met een belletje. Dankzij de vele kleuren en materialen, is er ook voor jouw eigen smaak meer dan genoeg aanbod.

Bestel alle musthaves voor een veilig verblijf in de buitenlucht online

Fijn om te weten, is dat je tal van musthaves voor je kat erg makkelijk online kunt kopen. Denk daarbij aan een kattenluik chip, die je erg makkelijk in de achterdeur kunt verwerken. Neem daarom eens een keer een kijkje online en shop alle handige musthaves in een paar muisklikken online. Weet je op dit moment al goed wat voor soort producten je graag in huis haalt voor je eigen kat