Alles over Graffiti behang

Alles over Graffiti behang

Je hebt een aantal mooie grote muren in je huis en die wil je natuurlijk bedekken. Je kunt je muren op verschillende manieren stylen. Je kunt aan de slag gaan met bijvoorbeeld muurverf als je muren mooi gladgestreken zijn of je kunt ze betegelen. Je kunt de muren ook behangen met een mooi behang. Een immens populair behang dat op dit moment ook vaak wordt gekocht is Graffiti behang. Maar wat is het en waarom zou je voor dit behang kiezen? In onze blog vertellen wij er meer over en we geven een aantal handige tips en trucs.

Graffiti en street-art

Veel mensen storen zich mateloos aan Graffiti en street-art dat werkelijk overal in het straatbeeld op gevels van panden, reclameborden en andere egale oppervlakken is gespoten, maar er zijn ook enorm veel mensen die het mooi vinden. Daarnaast heerst er niet langer meer een taboe op Graffiti, omdat er ook enorm veel kunstenaars zijn die met behulp van blikken verf en spuitbussen prachtige kunstwerken creëren. Vooral op plekken die daar speciaal voor zijn aangewezen. De urban look is dan ook trending en we zien deze bijzondere kunstwerken ook steeds vaker terugkomen in het interieur.

Wat is Graffiti behang en hoe wordt het gemaakt?

Graffiti behang is feitelijk niets meer of minder dan behang met deze prachtige kunstwerken die de stoere en eigenwijze urban look een beetje naar je huis brengt. Graffiti behang heb je in vele soorten, maten en kleuren en je kunt dan ook kiezen voor de vorm die je het meeste aanspreekt. Vergis je niet, want de zoektocht naar de print die het beste bij je past is een pittige uitdaging. Er zijn immers zoveel verschillende soorten verkrijgbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Overigens is het niet zo dat dit behang wordt bewerkt met verf, maar de eigenzinnige kunstwerken worden op het dikwijls stevige papier geprint.

Voor welk interieur is Graffiti behang het meest geschikt?

Graffiti behang is eigenzinnig en stoer, maar logischerwijs past het niet in ieder interieur. Een mooie klassieke of een moderne inrichting heeft geen baat bij Graffiti behang. Dat over het algemeen kleurrijk en druk is. Klassieke inrichtingen zijn vaak wat donkerder en worden samengesteld door grotendeels robuuste en houten meubels terwijl het bij een moderne inrichting vooral draait om het zo minimalistisch aankleden van de kamer of de woning. Bij een landelijk of Scandinavisch interieur past Graffiti behang ook niet, maar bij een industrieel interieur juist weer wel! Omdat een industrieel interieur al een stoer karakter heeft kan Graffiti behang deze look alleen maar versterken.

Voor welke kamers is Graffiti behang geschikt?

Graffiti behang kun je in vrijwel iedere ruimte of kamer toepassen, maar houdt er wel rekening mee dat druk of kleurrijk behang een kamer kan verkleinen. In een iets kleinere woonkamer zou Graffiti behang al heel snel voor een beklemmend gevoel kunnen zorgen. Dat wil je natuurlijk vermijden. Je zou bijvoorbeeld wel één muur of een kleinere oppervlakte met Graffiti behang kunnen bekleden. Of een deel van het behang inlijsten en het als kunstwerk aan een muur hangen. In dat opzicht kun je met het behang meerdere kanten op en toch die stoere urban look realiseren. Veel mensen gebruiken het veelal in een hal, gang of in een woonkamer, maar je kunt het bijvoorbeeld ook toepassen in een hobbykamer of een mancave. 

Alles over Graffiti behang

Leuk voor in een kinderkamer

Voor in een kinderkamer is Graffiti behang perfect en kinderen zijn dol op de mooie kunstwerken die ze dagelijks onderweg naar school tegenkomen. Dat kinderen en dan vooral tieners gecharmeerd zijn van het behang is logisch en het is dan ook een perfecte keuze voor als je de kinderkamer grondig beetpakt. Neem afscheid van het kinderachtige behang met autootjes of prinsesjes en tover de kamer om in een stoere ruimte. Combineer het behang bijvoorbeeld met stoere meubels. Een stellingkast van metaal zou bijvoorbeeld extreem goed tot zijn recht komen op een muur met Graffiti behang. 

Graffiti behang kopen? De keuze is reuze!

Zoals gezegd zijn er wel tientallen tot honderden verschillende prints te vinden en in verschillende winkels, speciaalzaken en webshops kun je enorm veel inspiratie opdoen. Ook op Pinterest of andere social media kanalen zijn genoeg voorbeelden te vinden van mensen die Graffiti behang hebben gebruikt. Je kunt uit heel veel mogelijkheden kiezen. Van stoere en felgekleurde letters op een egale achtergrond tot aan mooie kunstwerken die op stenen zijn gespoten. Ook kunstwerken en Graffiti die monotone kleuren bevatten kunnen het uiterlijk van een woonkamer helemaal veranderen. 

Veelgestelde vragen over graffiti behang

Als iemand met persoonlijke ervaring in het gebruik van Graffiti behang, krijg ik vaak vragen over dit unieke interieuritem. Hieronder beantwoord ik drie veelvoorkomende vragen die mensen hebben over Graffiti behang.

Wat is Graffiti behang en waarom zou ik ervoor kiezen?

Graffiti behang is behang dat prachtige kunstwerken van de straat naar binnen brengt, waardoor je een stoere en eigenwijze urban look aan je interieur geeft. Het is een populaire keuze vanwege zijn unieke uitstraling en de mogelijkheid om de sfeer van straatkunst naar binnen te halen, wat steeds vaker terugkomt in moderne interieurs.

Voor welk interieur is Graffiti behang het meest geschikt?

Graffiti behang past het beste bij een industrieel interieur vanwege zijn eigenzinnige en stoere karakter. Het is minder geschikt voor klassieke, moderne, landelijke of Scandinavische interieurs, omdat deze stijlen vaak niet goed samengaan met de kleurrijke en drukke uitstraling van Graffiti behang.

In welke kamers kan ik Graffiti behang het beste gebruiken?

Graffiti behang kan in bijna elke kamer worden gebruikt, maar het is belangrijk om te onthouden dat druk of kleurrijk behang een ruimte kleiner kan laten lijken. Het is dus verstandig om het behang te gebruiken op een enkele muur of in kleinere ruimtes, zoals een hal, gang, hobbykamer of een kinderkamer, waar het een stoere en levendige sfeer kan creëren zonder de ruimte te overweldigen.