Handige tips voor het indelen en opruimen van je kledingkast

Handige tips voor het indelen en opruimen van je kledingkast

Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop het tijd is om je kledingkast eens opnieuw in te delen. Helemaal wanneer je niet alleen je zomer, maar ook winterkleding er nog in hebt hangen, is de kans vrij groot dat een groot deel niet eens meer wordt gedragen en het andere deel allang niet meer in de mode is. Los van het feit dat het dan misschien ook weleens tijd wordt voor wat nieuws, is het vooral goed om ook eens te kijken naar de indeling van je kast. Omdat we heel goed snappen dat het niet iets is wat je regelmatig doet, delen we graag een aantal handige tips met je. Deze tips zijn niet alleen ideaal voor het opnieuw indelen van je kast, maar ook voor het opruimen van oude kleding, schoenen en tassen.

Begin met een lege kast

Ben je begonnen met de make over van je slaapkamer, dan is het aan te raden ook meteen je kledingkast flink onder handen te nemen. Om ervoor te zorgen dat je direct goed te werk kunt gaan, is het aan te raden je kast eerst helemaal leeg te halen. Haal alle kleding en accessoires uit je kast en leg deze vervolgens op je bed. Daarna is het tijd om je kleding te gaan verdelen over 3 verschillende stapels; kleding die je wilt houden, kleding waar je over twijfelt en kleding dat eigenlijk wel weg mag. Nadat je dit hebt gedaan, is het goed te kijken wat je aan kleding overhoudt, zodat je op basis daarvan alles kunt indelen. Uiteraard is het wel verstandig om de kleding waar je nog over twijfelt even apart te laten liggen, aangezien het kan zijn dat je voor bepaalde kledingstukken van gedachten verandert.

Handige opbergoplossingen voor je kleding en tassen

De meeste kledingkasten zijn vaak voorzien van een stang waaraan je kleding kunt ophangen en vervolgens wat planken voor ondergoed en sokken. Omdat we onze kast natuurlijk voor veel meer willen kunnen gebruiken en de indeling ook graag zo praktisch mogelijk willen hebben, is het handig goed te kijken naar bijvoorbeeld handige mandjes. Met deze mandjes kun je je sokken en ondergoed gemakkelijk ordenen, maar heb je bijvoorbeeld ook grotere manden voor je prachtige tassen. Je wilt natuurlijk niet dat je net nieuw gekocht ted baker tas roze beschadigd raakt doordat deze ergens in de hoek van de kamer ligt. Naast mandjes zijn er ook verschillende rekjes verkrijgbaar voor je oorbellen en andere sieraden, zodat je ook deze gesorteerd op soort en kleur op een plank in je kast kunt zetten.

Houd je kledingkast regelmatig bij

Stel dat je net een prachtige nieuwe laptoptas voor dames hebt gekocht, maar je hebt nog een oude staan, dan is het verstandig deze weg te doen. Dat geldt overigens eigenlijk voor alles in je kast. Nu kan het heel goed zijn dat je een bepaalde trui misschien nog even wilt houden, bijvoorbeeld omdat deze lekker warm is tijdens de wintermaanden, maar jezelf aanwennen om iedere keer dat je iets nieuws hebt gekocht, ook afscheid te nemen van iets, helpt je wel om het netjes en geordend te houden.