Zo vind je de juiste plantenbak!

Zo vind je de juiste plantenbak!

Planten om je heen zorgen voor een fijn gevoel. Het is bewezen dat mensen gelukkiger worden als er planten en groen om hen heen is. Het is om deze reden dus erg belangrijk om je tuin of je woning te voorzien van genoeg planten. Als je op zoek gaat naar de perfecte plantenbak voor je planten, zijn er veel verschillende keuzes die je kunt maken. Een van de keuzes die je kunt maken is voor een cortenstaal plantenbak. Deze plantenbak is erg sterk en heeft een perfect uiterlijk voor de tuin. In dit bericht willen we je graag op weg helpen om de juiste plantenbak te vinden!

Plantenbak voor binnen of buiten

Voordat je een keuze gaat maken voor een plantenbak, zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. De eerste vraag is altijd: zet je de plantenbak binnen of buiten? Als je een plantenbak buiten gaat zetten, kan deze gemaakt worden van andere materialen dan wanneer je hem binnen wilt zetten. Een plantenbak voor binnen is doorgaans ook minder zwaar en moet makkelijker te verplaatsen zijn. als je bijvoorbeeld wilt gaan schoonmaken, moet je er natuurlijk wel goed bij kunnen. 

De plantenbak in de schaduw of in de zon

Nadat je bepaald hebt of je de plantenbak binnen of buiten gaat zetten, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de stand van de zon. Als je de plantenbak de hele dag in de felle zon wilt zetten, is het belangrijk dat het materiaal hier ook goed tegen kan. Daarnaast is het belangrijk dat je natuurlijk ook rekening houdt met de plant die je er in gaat zetten. Als de plantenbak voortdurend in de zon staan, zal het water sneller verdampen. Een plantenbak waar het water makkelijk naar onderen kan gaan, is daardoor een zeer goede keuze. Deze keuze is ook belangrijk voor planten die je in je woning zet. Door de ramen komt er namelijk veel zonlicht binnen dat de plant kan beïnvloeden. 

Welke woonstijl wordt je plantenbak?

Als je een plantenbak gaat kopen, is het belangrijk dat deze past bij je algehele woonstijl. Zorg er daarom voor dat je goed kijkt naar de kleuren die je gebruikt in je interieur. Ook kunnen bepaalde lijnen makkelijk terugkomen in de plantenbak om hem perfect te laten passen bij je interieur.

Hoe groot moet de plantenbak worden?

Heb je de plek van de plantenbak bepaald en weet je of hij in de schaduw of zon staat? Dan kun je kijken naar de grootte van de plantenbak. Als je kleinere planten in de bak wilt zetten, wil je natuurlijk ook een kleinere plantenbak.