3x raamdecoratie ideeën

3x raamdecoratie ideeën

Wanneer je jouw woning een make-over gaat geven, moet alles uiteindelijk helemaal kloppen zodat een samenhangend geheel kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om over alle dingen die het interieur vormen na te denken. Vergeet dan ook zeker, net als een spiegel en een vloerkleed, de raamdecoratie niet. Kies voor raambekleding die volledig bij jouw stijl en inrichting past, zodat je het interieur nog meer kunt laten stralen. Maar daarnaast is raamdecoratie ook erg functioneel, dus kies dan ook voor de verschillende praktische kenmerken. Ga na wat bij jou pas en laat je door dit artikel inspireren!

3x raamdecoratie ideeën

De klassieke gordijnen

Het eerste waar je wellicht aan denkt als het gaat over raamdecoratie zijn waarschijnlijk gordijnen. Door te kiezen voor gordijnen creëer je een sfeervol en warm interieur. Het maakt niet uit voor welke kleur je gaat, ze zorgen altijd voor een behaaglijk gevoel! Gordijnen zijn in verschillende transparanties te verkrijgen, dus ook volledig verduisterend. Ze zijn dan ook de perfecte raamdecoratie voor in de slaapkamer. Bovendien zorgen ze voor een optimale warmte isolatie en verbeteren ze de akoestiek binnen een ruimte. Kortom, wat wil je nou nog meer?

3x raamdecoratie ideeën

Houten horizontale jaloezieën

Een andere klassieker, die erg mooi staat in een Scandinavisch interieur, zijn de houten, horizontale jaloezieën. Deze raambekleding is juist erg geschikt voor alle leefruimtes. Dit komt doordat je met jaloezieën heel eenvoudig het licht en de mate van privacy kunt regelen. Laat de zonnestralen bijvoorbeeld naar binnen schijnen als je wilt dat de woning opwarmt en creëer privacy door de lamellen dicht te draaien. Daarnaast zijn de jaloezieën ook erg makkelijk in onderhoud en hebben ze een strak design. Hierdoor passen ze erg goed bij verschillende interieurstijlen. 

3x raamdecoratie ideeën

Rolgordijnen

Tot slot zou je ook rolgordijnen nog kunnen overwegen. Deze zijn in alle soorten en maten te verkrijgen en passen daardoor bij iedere interieurstijl. Denk aan verschillende kleuren, patronen, maten en transparanties. Hierdoor zijn ze een populaire keuze voor zowel in de leefruimtes als in de slaapkamer. Deze gordijnen sluit je makkelijk door ze naar beneden te laten rollen met een koord. Zo bepaal je zelf hoeveel licht en inkijk je binnenlaat. Ook nemen ze niet veel ruimte in beslag en daardoor zijn rolgordijnen de perfecte toepassing voor in huis. 

3x raamdecoratie ideeën