Alles over houten raamdecoratie

Alles over houten raamdecoratie

Shutters en houten raambekleding kennen we ongetwijfeld allemaal wel; het is namelijk en manier of je ramen te bekleding mét een extra warme en huiselijke uitstraling. Houten raamdecoratie is er in verschillende soorten, zoals shutters, jaloezieën en binnenluiken. Je leest er in dit artikel alles over!

Waarom kiezen voor houten raambekleding?

Raamdecoratie is belangrijk om en bepaalde mate van privacy en lichtinval te reguleren. Je bepaalt namelijk zelf op welke stand je de shutters of jaloezieën zet. Houten raamdecoratie heeft een warme uitstraling en geeft hiermee een extra vleugje sfeer aan je interieur. Bovendien is hout een ontzettend duurzaam materiaal; het gaat lang mee én het is een natuurlijk materiaal. Ook is hout een ontzettend divers materiaal, waardoor het materiaal in vele interieurstijlen zeker niet misstaat. Shutters en jaloezieën zijn er in tal van kleuren en houtsoorten, waardoor er altijd een stijl is die bij je past. Tenslotte heeft hout van nature een isolerende werking, waarmee de warmte in huis langer wordt vastgehouden. 

Shutters of jaloezieën?

Shutters en jaloezieën worden vaak door elkaar gehaald. Dat is ook niet zo gek, want beide soorten raambekleding bestaan uit houten lamellen die door een draaibeweging kunnen openen en sluiten. Het grote verschil is de bewegingsrichting van de houten lamellen. Shutters bewegen namelijk van links naar rechts, als een soort luiken. Jaloezieën bewegen verticaal, waarbij de lamellen van boven naar beneden en andersom bewegen. 

Houten raamdecoratie naar wens

Houten raambekleding is er in diverse uitvoeringmogelijkheden. Doordat hout een veelzijdig materiaal is, zijn er shutters en jaloezieën in verschillende stijlen, uitvoeringen en kleuren. In showrooms kun je de diverse soorten raamdecoratie bekijken en uitproberen. Er zijn bijvoorbeeld ook verschillende opties mogelijk wat betreft de bediening. Zo kun je kiezen voor een bediening door middel van een tilterstok, waarbij je met het draaien aan een stok de lamellen kunt laten bewegen. Ook kun je kiezen voor een blinde bediening waarbij de tilterstok ín de raambekleding is verwerkt. Door één lamel handmatig te bewegen, laat je de andere lamellen automatisch meedraaien. Houten raamdecoratie wordt dan meestal ook volledig naar wens en op maat gemaakt door deskundige en professionele vakmensen. 

Shutters voor iedere ruimte van de woning

Shutters kunnen door het hele huis worden geplaatst. Wel zo fijn, want dat geeft eenheid aan het interieur. Shutters kunnen ook prima buiten worden gebruikt, mits het hout goed wordt behandeld met een lak, olie of wax. Hetzelfde geldt ook voor de badkamers; houten raamdecoratie in de badkamer geeft de ruimte een gezellige en nostalgische sfeer. Speciale lak of olie voor vochtige ruimtes geeft het hout de juiste bescherming voor een lange levensduur.