De beste deurmatten om je huis schoon te houden

De beste deurmatten om je huis schoon te houden

Een deurmat is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel om je huis schoon te houden. Het is een essentieel item voor elk huis, en er zijn veel verschillende soorten deurmatten verkrijgbaar die aan elke behoefte voldoen. Of je nu iets zoekt om vuil uit je huis te houden of gewoon een beetje stijl wilt toevoegen aan de ingang van je huis, er is een deurmat voor jou. We kijken in dit artikel naar drie soorten deurmatten die ervoor zorgen dat je huis er brandschoon uitziet.

Droogloopmatten vs schoonloopmatten

De droogloopmat beschikt over zachtere vezels, die snel en goed vocht opnemen. Droogloopmatten zijn ontworpen met een absorberend materiaal zoals polyester, dat overtollig vocht van de grond opneemt. Dit helpt de vloer droog te houden, waardoor de kans op uitglijden en vallen afneemt. Een schoonloopmat heeft hardere vezels. Deze vezels nemen minder snel vocht op, maar beschikken daarentegen over een sterk vuil absorberend vermogen. 

Deurmatten van kokos

Kokosmatten worden gemaakt van de vezels van kokosschalen en zijn een van de populairste soorten deurmatten die tegenwoordig op de markt zijn. Ze zijn geweldig in het opvangen van vuil en puin omdat ze een dichte, verhoogde textuur hebben die helpt om het in de vezels op te vangen. Bovendien worden kokosmatten gemaakt met natuurlijke kleurstoffen, zodat ze niet vervagen of hun kleur verliezen in de zon. Bovendien zijn ze er in allerlei vormen en maten, zodat je er een kunt vinden die perfect voor je deur past.

Rubberen deurmatten

Een rubberen deurmat zijn een andere geweldige optie als het gaat om vuil uit je huis te houden. Ze zijn gemaakt van duurzaam rubber, waardoor ze zeer geschikt zijn voor buiten omdat ze niet snel slijten bij slecht weer. Bovendien hebben ze meestal verhoogde ribbels die vuil en afval in de groeven opvangen, zodat het niet je huis binnenkomt. Rubberen matten zijn er ook in verschillende kleuren en stijlen, zodat je er een vindt die bij je inrichting past.

Gerecyclede plastic matten

Gerecyclede plastic matten zijn perfect als je iets wil dat er mooi uitziet, maar toch functioneel is in het opvangen van vuil en afval voordat het je huis binnenkomt. Deze matten zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen, die helpen afval te verminderen en toch functioneel zijn, omdat deze matten overal kleine gaatjes hebben die vuil en afval opvangen voordat het je huis binnenkomt. Als extra bonus zijn deze matten er in allerlei kleuren en patronen, zodat je er een kunt vinden die perfect past bij het uiterlijk van je entree.