De mooiste bloembollen voor je tuin

De mooiste bloembollen voor je tuin

De tuin bij je huis is steeds meer een verlengstuk aan het worden van het interieur. Vooral bij woningen met een serre is dat belangrijk. De serre bevat veel glas en grenst direct aan de tuin. Het is wat betreft design mooi als de planten in de serre en de tuin op een logische manier aansluiting bij elkaar hebben. In het voorjaar heb je daar veel invloed op door een mooi pakket met bloembollen aan te schaffen op www.bloembollenkopen.nl. Je kunt zelf een keus maken uit het aanbod, maar je kunt ook een pakket met een passend assortiment bestellen.

Waarom online kopen?

Veel consumenten gaan voor hun planten zelf naar het tuincentrum. Ze willen met eigen ogen zien hoe de planten eruit zien. Bij bloembollen is dat niet nodig, want die moeten nog in de grond worden gedaan en zullen pas dan uitkomen. Bloembollen online kopen is ook gewoon handig. Je krijgt de bollen thuisgestuurd en hoeft niet tussen tientallen andere kooplustigen in de winkel in allerlei bakken te zoeken naar je favoriete bloembollen. Door de fraaie foto’s en uitgebreide beschrijvingen is het online ook gemakkelijker om de bollen goed op elkaar af te stemmen.

Handleiding voor het poten

Bloembollen poten is helemaal geen ingewikkelde of moeilijke klus. Je moet het bij voorkeur in het najaar doen als je al vroeg bloeiende bloemen in de tuin wilt. Bollen die in het najaar worden gepoot kunnen rechtstreeks in de border, dus in de koude grond. Wie minder kritisch is wat betreft het tijdstip waarop de bloemen gaan bloeien kan ook in de winter of in het voorjaar nog bloembollen poten. Op welke afstand je de bloembollen moet poten staat beschreven in de handleiding die bij de bestelling is gevoegd. Soms is het echter mooier om bloembollen dichter bij elkaar te zetten dan wordt aanbevolen.

Bloembollen in een bloempot

Als je ervoor kiest om de bloembollen midden in de winterperiode te poten kun je het beste voor een grote pot kiezen. Die blijft de eerste weken na het poten binnen staan op een koele plek, totdat de bollen beginnen uit te komen. Daarna kan de pot op het terras worden gezet. Bij vorst kun je de pot het beste weer een paar dagen binnen zetten, want anders kunnen de net opgekomen bollen bevriezen. Bloembollen in een pot zullen meestal wat vroeger bloeien dan bloembollen in de koude grond.

Welke bloembollen bloeien het eerst?

Om al heel vroeg in de koude grond bloeiende bloemen uit bloembollen te hebben kun je kiezen voor sneeuwklokjes en krokussen. Daarna komen de narcissen, de hyacinten en de verschillende soorten tulpen. Het lukt alleen om die bloemen vroeg te laten bloeien als de bollen ruim op tijd worden gepoot, dus vroeg in het najaar. Ook de weersomstandigheden hebben invloed op het moment van bloeien. Het is mogelijk dat je in het ene jaar al in januari kunt genieten van bloeiende sneeuwklokjes hebt en het volgende jaar pas tegen het begin van maart.