Een nieuwe voordeur aanschaffen: waar moet je op letten? 

Een nieuwe voordeur aanschaffen: Waar moet je op letten? 

Is jouw voordeur aan vervanging toe of past hij niet bij de stijl die je wil voor jouw woning? Je voordeur is je visitekaartje, dus je wil natuurlijk wel dat hij de juiste uitstraling heeft. Als mensen een huis kopen, laten ze om die reden ook vaak de voordeur vervangen. Het moet immers passen bij het beeld dat jij hebt van jouw huis en het beeld dat je wil dat anderen ervan hebben. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuwe voordeur gaat zoeken die past bij jouw woning!

Welk materiaal wil je voor je deur? 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je bepaalt wat voor uitstraling je wil voor jouw woning en welk materiaal daar het beste bij past. Veel gebruikte materialen voor buitendeuren zijn hout, aluminium en kunststof. Hout is een chic materiaal dat zorgt voor veel sfeer, maar dat ook heel duur is en veel onderhoud nodig heeft. Aluminium is sterk en onderhoudsarm, maar straalt niet echt warmte en gastvrijheid uit. Kunststof is een goede middenweg, het is niet te duur in de aanschaf, maar heeft ook niet veel onderhoud nodig. Daarnaast is het in veel kleuren en stijlen te krijgen en is een kunststof voordeur goed isolerend, wat uiteraard een groot voordeel is, zeker met de huidige energieprijzen. Wil je graag een sterke deur, maar toch wat meer licht binnenlaten in je hal? Dan kun je kiezen voor een kunststof voordeur met kozijn

Veiligheid voorop

De uitstraling van een deur is belangrijk, maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Je wil niet dat inbrekers te makkelijk binnen kunnen komen in jouw huis. Op het gebied van veiligheid is een kunststof deur de beste keuze. Het materiaal is namelijk heel lastig te beschadigen, waardoor het extra moeilijk wordt voor inbrekers om naar binnen te komen. Dit is uiteraard niet alleen van belang bij de voordeur, maar ook bij de achterdeur. Een achterdeur is vaak aantrekkelijker voor inbrekers om te proberen binnen te komen, zeker als deze een beetje beschut ligt. Een veilige, kunststof achterdeur is dus altijd een aanrader als jij jouw woning graag wil beschermen!

Hoeveel tijd heb je voor onderhoud van de deuren?

Ten slotte is het verstandig om te bepalen of je genoeg tijd hebt om de buitendeuren te onderhouden. Heb je alle tijd, dan kun je gerust voor een houten buitendeur kiezen. Maar als je niet veel tijd hebt voor het onderhoud, raden we je aan om voor een kunststof deur te kiezen. Deze deuren hebben namelijk weinig onderhoud nodig, aangezien ze goed bestand zijn tegen slijtage en invloeden van het weer. Je hoeft niet bang te zijn dat ze gaan rotten of krom gaan trekken. Af en toe een vochtige doek met zeep eroverheen halen is meer dan genoeg om een kunststof buitendeur mooi en sterk te houden. 

Waar koop jij jouw nieuwe deuren?

Als je van plan bent om nieuwe deuren aan te schaffen, raden we je aan om dit altijd een specialist te doen. Zo ben je verzekerd van producten van hoge kwaliteit en een goede garantie en kun je ook terecht voor advies indien nodig!