Is het slim om gordijnen online te bestellen?

Is het slim om gordijnen online te bestellen?

Sommige producten kun je heel eenvoudig online bestellen. Dagelijkse boodschappen die je kent uit de winkel en altijd hetzelfde zijn bijvoorbeeld. Kleding alleen als je die gratis kunt retourneren, zeker met schoenen kan de bestelling toch een maatje te groot of te klein uitvallen. Met maatwerk producten ligt het toch wat anders, dat is een investering en terugsturen is doorgaans geen optie. Kun je online gordijnen bestellen zonder jezelf teleur te stellen? Het korte antwoord is “ja, dit kan”, lees verder voor een nadere toelichting.

Kun je gordijnen online bestellen?

Je kunt een huis ‘kopen’ of in ieder geval uitzoeken via internet, dan mag de raamdecoratie geen probleem zijn. Er zijn webshops waar je eenvoudig een standaard gordijn kunt bestellen. Met een beetje geluk lijkt de stof op het voorbeeld en komt de kleur overeen met het plaatje. We hebben het dan meestal over budget producten waarbij maatwerk niet zo van belang is. Als je permanente gordijnen zoekt voor bijvoorbeeld de huiskamer of op de slaapkamer dan wil je graag direct voor kwaliteit kiezen in plaats van over een jaar weer een ander gordijn kopen. Dan heb je behoefte aan maatwerk. Je kunt dan zelf meten en online gordijnen bestellen via Poweredblinds. Dit is een merk met een breed scala aan raamdecoratie dat je zelf kunt inmeten met levering op maat aan huis. Je vindt meer informatie op Poweredblinds over hoe je zelf maatwerk gordijnen online kunt bestellen.

Je bent niet beperkt tot een specifieke type gordijn, dit zijn enkele opties:

  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Plissegordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Jaloezieen
  • Schuifgordijnen

Dan is er nog de keuze uit lichtdoorlatend, half transparant of geheel verduisterend en een aantal trendy kleuren. Lichte kleuren zorgen voor een ruimte die er optisch groter uitziet, donkere kleuren bieden een knusse uitstraling.

Hoe weet je of de kwaliteit van het gordijn goed is?

Je kunt maatwerk niet zomaar retour sturen omdat de fabrikant het product niet opnieuw kan verkopen. Gelukkig kun je wel stalen bestellen zodat je weet dat het plaatje overeenstemt met de werkelijkheid. Meten is eenvoudig als je de meetinstructies volgt. Let daarbij goed op ‘in de dag’ of ‘op de dag’ wat betekent binnen het kozijn of buiten het kozijn. De plaatsing van de vensters heeft invloed op de keuze. Goede raambekleding is een investering waar je goed over moet nadenken en waarbij je alle opties moet afwegen alvorens een keuze te maken. Bekijk de keuzehulp op de website van Somfy voor meer informatie.

Slimme gordijnen

Het Poweredblinds systeem heeft nog een voordeel en dat is huisautomatisering. Hoewel de raamdecoratie op maat wordt gemaakt is er één kenmerk dat standaard is; automatisering. Het set wordt namelijk geleverd met een elektrische gordijnrails, daarmee kun je de gordijnen op afstand bedienen en automatiseren. Je kunt verder koppelingen maken met andere gordijnen in huis en diverse soorten smart home apparatuur. Het io-homecontrol protocol van Somfy laat je de raamdecoratie koppelen aan bijvoorbeeld lampen, zonwering of luidsprekers. Ook van andere merken zoals Nest, Hue, Sonos en Velux. Via de app maak je naar wens koppelingen, kijk op de Somfy website voor meer informatie.