Je hele kantoor opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan!

Je hele kantoor opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan!

Ben jij van plan je hele kantoor opnieuw in te gaan richten of verhuis je naar een nieuw pand en neem je de oude inrichting niet mee? Dan is het verstandig om op tijd op zoek te gaan naar nieuwe meubels en voorwerpen om je kantoor weer gezellig te maken. Je wil natuurlijk wel dat het kantoor al volledig aangekleed is als jouw personeel erin gaat. Hoe zorg je nu dat je alles op tijd hebt geregeld en dat je kantoor er weer netjes en strak uitziet? In dit artikel geven we je een aantal tips!

Nieuwe meubels kopen

Ten eerste ga je natuurlijk op zoek naar nieuwe meubels voor jouw kantoor, zoals bureaus, bureaustoelen en tafels. Wat hier vooral belangrijk in is, is dat je voor meubels van hoge kwaliteit kiest, die minimaal 5 jaar mee kunnen gaan bij intensief gebruik. Het is immers zonde als je over een jaar weer nieuwe meubels moet gaan kopen omdat een deel versleten is. Houd dus in je achterhoofd dat de meubels dagelijks veel gebruikt worden en dat je best hoge eisen mag stellen. We raden je aan de meubels bij een specialist te kopen in kantoormeubelen, zoals Havic Kantoormeubelen, aangezien deze vaak een goed beeld hebben van wat de vereiste kwaliteit is en wat de belangrijke aspecten zijn van een kantoorinrichting. Zo ben je verzekerd van goede producten waar je lekker lang mee vooruit kunt. 

Je hele kantoor in één keer in laten richten?

Wil je het liefst niet teveel werk hebben aan het opnieuw inrichten van je kantoor en vind je het niet erg om wat meer te betalen als je volledig ontzorgd wordt? Dan kun je gebruik maken van de service projectinrichting op maat, die veel specialisten aanbieden. Het grote voordeel hiervan is dat niet alleen de meubels worden geregeld, maar ook de bekleding van de wanden, vloeren en ramen. Zo wordt je dus meteen voorzien van een volledig afgewerkte kantoorruimte die door specialisten is ontworpen. Uiteraard wordt er bij projectinrichting rekening gehouden met de wensen en eisen van het bedrijf, maar een specialist kan ook goed advies geven, mocht je over bepaalde aspecten twijfelen. Een specialist zal altijd eerst met jou in gesprek gaan om te achterhalen wat voor uitstraling je wil voor jouw kantoorpand en wat er bij de visie van jouw bedrijf past. 

De oude meubels 

Heb je nog oude meubels staan nu je een nieuwe inrichting hebt aangeschaft? Je kunt beginnen met inventariseren bij jouw personeel of ze iets van de oude inrichting over willen nemen, bijvoorbeeld voor hun thuiswerkplek of voor kinderen die het huis uit gaan. Mocht je dan nog dingen over hebben, dan kun je deze nog proberen te verkopen via Marktplaats of aan een kringloop.