Seizoensaccenten: hoe je je huis elk seizoen opnieuw uitvindt

Seizoensaccenten: hoe je je huis elk seizoen opnieuw uitvindt

We begrijpen dat je huis meer is dan alleen een plek om te wonen; het is een ruimte waarin je je comfortabel en geïnspireerd wilt voelen. Als je een echte interieurfanaat bent heb je zo nu en dan wel eens de drang naar verandering. Zonder een al te groot budget kun jij jouw huis al voorzien van een make-over door slechts kleine veranderingen te maken. Daarom willen we je laten zien hoe je met eenvoudige, maar doeltreffende aanpassingen je huis kunt vernieuwen op basis van de veranderende seizoenen. 

Lente: een frisse start

Met de komst van de lente, brengen we een frisse wind in huis. Laat de zon binnen door lichte, luchtige gordijnen te gebruiken. Voeg bloemen en planten toe om de natuur naar binnen te halen. Zachte pastelkleuren op sierkussens en woonaccessoires brengen een levendige, lente-achtige sfeer. Denk aan bloemmotieven en fijne prints om de vrolijkheid van deze fijne maanden door te voeren in jouw interieur.

Zomer: heldere kleuren 

Wanneer de zomer aanbreekt, is het tijd om te pronken met heldere kleuren en een levendige energie. Verander je kussenslopen en gooi wat zonnige zachtroze of aquablauwe accenten in je interieur. Of denk aan een heldere oranjetint. Ruil zware gordijnen in voor lichte, luchtige varianten om het zonlicht binnen te laten. Overweeg ook om enkele tropische planten toe te voegen voor een exotisch tintje.

Herfst: warmte en gezelligheid

Naarmate de bladeren verkleuren, brengen we warmte in huis. Ruil lichte kussens en luchtige stoffen in voor pluche dekens en comfortabele, herfstachtige kleuren. Denk aan diepe roodtinten, warme oranje tinten en aardse bruinen. Kaarsen en herfstdecoraties op tafels voegen een knusse sfeer toe.

Winter: gezellige knusheid

Wanneer de winter zijn intrede doet, is het tijd om gezelligheid te omarmen. Leg dikke vloerkleden neer, voeg extra kussens toe en kies voor warme (fake) bontplaids. Winterse kleurenpaletten zoals donkerblauw, bosgroen en bordeauxrood geven je huis een knusse uitstraling. Vergeet niet om subtiele kerstdecoraties toe te voegen om de feestelijke sfeer door te voeren. Kerstboompjes en kerstballen all over the place!

Experimenteer zelf of schakel advies in

Door het jaar heen kun je deze eenvoudige veranderingen aanbrengen om je huis met de seizoenen mee te laten veranderen. Ontdek wat voor jou werkt en experimenteer met verschillende stijlen. Nog niet tevreden over de basis van jouw interieur? Dan gaan dit soort kleine aanpassingen weinig impact op je maken. Als je hulp nodig hebt bij het creëren van een sterke basis, overweeg dan om gebruik te maken van 3D interieuradvies om een duidelijk beeld te krijgen van het eindresultaat.En voor degenen die op zoek zijn naar nieuwe meubels in Oisterwijk, neem de tijd om lokale meubelwinkels te verkennen zoals Whoon Oisterwijk. Hier kun je terecht voor alles tussen vloer en plafond. Van maandag tot en met zaterdag én iedere eerste zondag van de maand, staan de deuren van dit karakteristieke pand wagenwijd voor je open.