Slimme badkamer upgrades voor een kleine investering

Slimme badkamer upgrades voor een kleine investering

Vertoont je badkamer tekenen van veroudering en zijn er verschillende beschadigingen zichtbaar, maar is het te vroeg voor een complete badkamerverbouwing? Of beschik je simpelweg niet over voldoende budget voor een badkamerrenovatie? Er zijn verschillende manieren om je badkamer een grote upgrade te geven voor slechts een kleine investering. Lees snel verder en ontdek hoe je je badkamer een flinke opfrisbeurt kunt geven met een klein budget!

1. Vervang je kranen en douchekop

Een eenvoudige manier om je badkamer een upgrade te geven, is het vervangen van de douchekop en kranen. Na verloop van tijd zit er vaak kalkaanslag op kranen, die je er niet meer goed afkrijgt. Daarnaast ontstaan er door gebruik krassen en andere kleine beschadigingen. 

Heb je nu chromen kranen? Vervang deze dan door bijvoorbeeld zwarte of bronzen kranen. Je zult zien dat je badkamer er weer fris uitziet, door slechts een kleine aanpassing. Zorg ervoor dat de douchekop past bij de gekozen kranen voor een mooi ogend geheel. 

2. Ga voor een nieuwe douche

Ziet je douche er oud en vies uit? Een simpele manier om je douche een upgrade te geven is door de douchecabine te vervangen. Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en afwerkingen. Hierdoor is er ook voor jouw huidige badkamerstijl een geschikte douchecabine te vinden. 

Houd bij het kiezen van een douchecabine rekening met de draairichting van de deur. Je wilt natuurlijk niet dat de douchedeur je complete hangtoilet beschadigt. 

3. Vervang de spiegel

Spiegels functioneren als blikvanger in de badkamer. Wanneer de spiegel er verouderd uitziet of beschadigd is, is het tijd om deze te vervangen. 

Badkamerspiegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en met verschillende extra’s. Denk hierbij aan een asymmetrische spiegel met verwarming of een rechthoekige spiegel met verlichting. Bepaal goed welke spiegel het beste in je badkamer past, voor je een keuze maakt. 

4. Pas de verlichting aan

Heb je bij het inrichten van je badkamer gekozen voor een centrale lamp in het midden van de badkamer? Je kunt je badkamer een flinke opfrisbeurt geven door te kiezen voor nieuwe verlichting. Denk hierbij aan stijlvolle opbouwspots, gecombineerd met unieke wandlampen en ambianceverlichting. 

5. Kies voor nieuwe tegels

Hoewel het vervangen van tegels geen eenvoudige klus is, is het wel de makkelijkste manier om je badkamer een grote upgrade te geven. Je kunt ervoor kiezen om een soortgelijke tegel aan te schaffen of je kunt een compleet nieuwe tegel uitkiezen voor een geheel andere badkamerstijl.

Beschik je zelf niet over de juiste vaardigheden? Dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat het tegelen van de badkamer niet alleen goed gebeurt, maar ook snel!

6. Chique accessoires 

Een andere effectieve manier om je badkamer te vernieuwen zonder een fortuin uit te geven, is het upgraden van je handdoeken en accessoires. Kies voor nieuwe, zachte handdoeken in een kleur die past bij de vernieuwde elementen in je badkamer. Een opvallende zeepdispenser of roomspray in een elegante fles. Dit zijn wellicht kleine details, maar kunnen een groot verschil maken en geven je badkamer een luxe uitstraling!

Veelgestelde vragen over slimme badkamers

Als iemand die zelf meerdere keren een badkamerupgrade heeft uitgevoerd, begrijp ik hoe belangrijk het is om slimme en betaalbare oplossingen te vinden voor het vernieuwen van je badkamer. Hieronder beantwoord ik drie veelvoorkomende vragen die mensen hebben over het upgraden van hun badkamer met een klein budget.

Hoe kan ik mijn badkamer een snelle upgrade geven zonder veel geld uit te geven?

Een eenvoudige manier om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven, is door de kranen en douchekop te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor zwarte of bronzen kranen om een frisse look te creëren. Daarnaast is het vervangen van een oude douchecabine een effectieve manier om je douche te vernieuwen.

Wat zijn enkele betaalbare opties om mijn badkamer een luxe uitstraling te geven?

Het vervangen van de spiegel kan een groot verschil maken in de uitstraling van je badkamer. Kies een spiegel die past bij je badkamerstijl en overweeg extra functies zoals verwarming of verlichting. Daarnaast kan het aanpassen van de verlichting met stijlvolle opbouwspots en wandlampen je badkamer een chique uitstraling geven.

Is het vervangen van tegels een haalbare optie voor een badkamerupgrade met een klein budget?

Hoewel het vervangen van tegels een grotere investering kan zijn, is het een effectieve manier om je badkamer een volledig nieuwe uitstraling te geven. Overweeg om een professional in te schakelen voor het tegelen van de badkamer om ervoor te zorgen dat het goed en snel gebeurt.