Tips voor het huren van een afvalcontainer

Tips voor het huren van een afvalcontainer

Of je nu in één keer een flinke berg klus-, tuin- of bedrijfsafval kwijt moet, een afvalcontainer biedt in elk geval de uitkomst. En, een vuilcontainer huren is ook nog eens ontzettend eenvoudig. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het huren van een afvalcontainer. 

1. Goede voorbereiding

Zorg ervoor dat je op een rijtje hebt wanneer, waarvoor en hoe lang je een afvalcontainer wilt huren. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Alhoewel het huren van een afvalcontainer op websites als Afval.nl vaak een fluitje van een cent is, wil je geen missers maken als het gaat om afmetingen ervan, de afvalsoort die je erin wilt lozen en de plek waar je de vuilcontainer wilt plaatsen.

2. Huur dichtbij

Naast een vast huurbedrag voor een afvalcontainer, betaal je doorgaans ook een bedrag voor het vervoer ervan. Hoe langer de afstand die de afvalcontainer af moet leggen, hoe hoger je kosten zullen zijn. Het is daarom aan te raden om opzoek te gaan naar een containerverhuur in de buurt. Oók nog eens beter voor het milieu!

3. Schat realistisch

Afvalcontainers zijn er in diverse afmetingen. Om geen onnodige kosten te maken, wil je uiteraard een realistische inschatting maken van de benodigde grootte van de afvalcontainer. Hierbij geldt doorgaans: in één kubieke meter, past de inhoud van zo’n tien kruiwagens.

4. Afval scheiden

Er zijn tevens verschillende afvalcontainers voor verschillende afvalsoorten. Het is belangrijk dat afval gescheiden wordt. Controleer goed dat je de juiste afvalcontainer kiest voor jouw afvalsoort. Als je hierover twijfelt, kun je altijd contact opnemen met de containerverhuur. 

5. Juiste plek

Een vuilcontainer is vaak een behoorlijk gevaarte. Grote kans dat dit gevaarte niet zomaar op een praktische plek op je eigen terrein past. Als je geen ruime oprit, tuin of erf hebt waar de afvalcontainer geplaatst kan worden, dien je een vergunning voor de plaatsing op openbaar terrein aan te vragen bij je gemeente. Vaak verlenen gemeentes toestemming om een afvalcontainer voor een beperkte periode op gemeentegrond te plaatsen.