Welke boiler past bij jou?

Welke boiler past bij jou?

Zoveel mensen, zoveel wensen! En dat geldt ook als het aan komt op woonwensen, bijvoorbeeld de behoefte aan verwarming en warm water. Gelukkig is er een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om boilers. In dit artikel maken we je wat meer wegwijs.

De keuze voor de juiste boiler

Bij de keuze van de juiste boiler in jouw huis spelen een aantal factoren een rol. Niet enkel jouw wens hoeveel en hoe snel je warm water of verwarming wilt hebben, maar zeker ook de plek waar de boiler moet komen. De afmetingen van deze plek bepaalt namelijk of sommige modellen wel of juist niet in aanmerking komen. Wil je een boiler kopen, dan heb je grofweg drie types die momenteel op de markt zijn, daarbinnen zijn er dan weer talloze modellen en varianten van verschillende merken.

Close-in boiler

Dit type boiler wordt steeds populairder omdat het zorgt voor weinig verspilling van water en warmte. De boiler wordt geplaatst in de keuken of badkamer, daar waar het warme water nodig is en het water hoeft zodoende niet een grote afstand af te leggen met warmte- en waterverlies tot gevolg. Bij dit type boiler heb je bovendien geen duur afvoerkanaal nodig en het is een stuk stiller dan andere boilers. Bovendien zijn ze vrij klein en passen dus vrijwel altijd op de benodigde plek.

Warmtepompboiler

Wil je een duurzame oplossing om warmwater te generen, dan is de warmtepompboiler je ideale warmtebron. Via een technisch proces wordt de warmte die uit de omgeving is onttrokken gebruikt voor het opwarmen van je tapwater. Bovendien wordt er bij dit type boiler geen cv-ketel gebruikt en dus bespaar je fors op de kosten voor gas. Bijkomend groot voordeel: Je ontvangt bij de aanschaf van een warmtepompboiler subsidie van de overheid. En daarmee wordt aanschaf een stuk voordeliger!

De doorstroomboiler

Bij een doorstroomtoestel is er, in tegenstelling tot een gewone boiler, geen opslag van warm water en wordt er enkel water opgewarmd wanneer er vraag naar is. Een doorstroomtoestel is vooral interessant wanneer je gedurende grote delen van de dag geen warm water nodig hebt. Bij een standaard boiler wordt het water de hele dag warm gehouden waardoor je onnodig energie verliest. Omdat een doorstroomboiler snel het water opwarmt wanneer dat nodig is, verbruikt het op dat moment wel meer energie. Je hebt echter wel altijd de beschikking over warm water.

Keuzestress? Niet nodig!

Wil je een elektrische boiler kopen en heb je ondanks deze uitleg toch nog moeilijkheden met het vinden van de juiste boiler, of heb je vragen daarover, dan helpen de professionals van 123installatiematerialen.nl je graag bij de aanschaf van de boiler. De handige boilerkeuzehulp en de chatmogelijkheden op de website zijn daarbij een goede hulp.

Veelgestelde vragen over boilers

Als iemand die recentelijk een nieuwe boiler moest kiezen, begrijp ik hoe overweldigend het kan zijn om de juiste optie te vinden tussen de verschillende beschikbare modellen. Hieronder zal ik drie veelgestelde vragen beantwoorden om je te helpen bij het navigeren door het brede scala aan boilerkeuzes.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een boiler?

Bij het kiezen van een boiler spelen verschillende factoren een rol, waaronder de behoefte aan warm water, de beschikbare ruimte voor installatie en het gewenste type boiler. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen om de juiste boiler voor jouw behoeften te selecteren.

Wat zijn de voordelen van een close-in boiler ten opzichte van andere types boilers?

Een close-in boiler biedt verschillende voordelen, waaronder verminderd water- en warmteverlies door de nabijheid van warmtebron tot het gebruikspunt, geen noodzaak voor een duur afvoerkanaal, compact formaat en stil functioneren. Deze eigenschappen maken het een populaire keuze, vooral voor keukens en badkamers.

Waarom zou ik kiezen voor een warmtepompboiler in plaats van andere opties?

Een warmtepompboiler is een duurzame optie voor het genereren van warm water, omdat het gebruik maakt van warmte uit de omgeving. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en de mogelijkheid om subsidie te ontvangen van de overheid. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en kostenefficiënte oplossing, kan een warmtepompboiler de juiste keuze zijn.