Zelf zonwering maken met deze tips 

Zelf zonwering maken met deze tips 

Is jouw woning toe aan nieuwe zonwering, maar heb je een beperkt budget? Dan kun je ervoor kiezen om zelf zonwering te maken voor de ramen die het echt nodig hebben. Dit kost je natuurlijk wat meer tijd, maar het scheelt wel een hoop geld. Dit maakt het een ideale oplossing voor een tijdelijke woning of een huurwoning. In dit artikel geven we je een aantal tips om zelf je zonwering te maken!

Wat heb je nodig om zelf je zonwering te maken?

Als je zelf zonwering gaat maken, heb je natuurlijk bepaalde materialen en eventueel stukken gereedschap nodig. Het makkelijkste is om zonwering te maken met zuignappen, zodat het makkelijk op te hangen is, maar ook makkelijk te verplaatsen. Woon je in een huurhuis, dan kun je de zonwering dus eenvoudig weer meenemen als je gaat verhuizen. Het belangrijkste is dat je zonwerende stof koopt om het scherm mee te maken. De stof moet wel nog wat licht doorlaten, anders wordt het erg donker binnen. Ook zeilringen en zuignappen zijn nodig om een goed zonnescherm te maken. Meet op hoe groot je ramen zijn, zodat je weet hoeveel stof en zuignappen je nodig hebt om een scherm te maken dat goed blijft hangen. 

Waar kun je materialen voor zonwering kopen?

Je kunt de materialen die je nodig hebt voor het maken van je zonwering op verschillende plekken halen. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, kun je ervoor kiezen om een DIY pakket te kopen bij een specialist. Het voordeel hiervan is dat je meteen alles hebt dat je nodig hebt en dat er vaak ook een handige uitleg bij zit. Bij specialisten zoals SunWise kun je zonwering samenstellen met zuignappen, zowel voor aan de binnenkant als aan de buitenkant van je ramen. 

Zonwering op maat

Zoals we net al benoemden, is het mogelijk om je eigen zonwering samen te stellen bij een specialist. Dit is een goede keuze als je niet zo handig bent en dus het liefst een soort bouwpakket wil ontvangen dat je makkelijk op kunt hangen. Of je nu graag zonwering wil voor aan de binnenkant of aan de buitenkant, bij een specialist kun je altijd terecht voor een goede maatoplossing. De beste keuze voor het ophangsysteem als je niet zo handig bent, is het gebruik van zuignappen. Zo hoef je namelijk niet in je kozijn te boren en zul je geen enkel probleem ondervinden in het ophangen van de zonwering. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende afmetingen en kleuren, zodat je de zonwering perfect kunt aanpassen op de rest van je woning. Een donkere kleur is vaak de beste keuze, omdat je dan de meeste warmte buiten houdt.