Alles wat je moet weten voordat je raamdecoratie online koopt

Alles wat je moet weten voordat je raamdecoratie online koopt

Je kunt bijna alles online kopen. Boodschappen, kleding, meubilair of een nieuwe auto kun je thuis of vanaf een terrasje eenvoudig bestellen en afrekenen. Toch zijn er een aantal producten waar je mogelijk wat meer over moet weten, of waarbij het lastig is om in te schatten of het bij jou thuis ook mooi staat. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie. Alles wat je moet weten over gordijnen kopen leggen we uit op deze pagina.

Online raamdecoratie kopen

Ben jij echt een online shopper of ga je toch liever eerst even naar de winkel om een kijkje te nemen? Gordijnen kunnen een behoorlijke investering zijn, zeker als het maatwerk producten van hoge kwaliteit betreft. Is het verstandig om raamdecoratie online te kopen? In ieder geval kun je beginnen met het voorwerk online uit te voeren. Je kunt vanuit je luie stoel eerst rustig bekijken welke stijl past in jouw woning of wat juist niet geschikt is in jouw situatie. In de winkel voel je wellicht druk om snel een beslissing te maken of je ontdekt thuis dat jouw keuze toch niet helemaal ideaal was. Hier zijn enkele zaken die je moet weten bij raamdecoratie kopen online:

  • Als je producten op maat bestelt dan heb je geen recht op retour garantie. Er zijn winkels die je ook bij maatwerk producten laten retourneren maar die opties zijn schaars. Goede raamdecoratie zal op maat gemaakt moeten worden.
  • Er zijn websites die je gratis en vrijblijvend samples toezenden. Zo kun je eerst even thuis kijken of het materiaal en de kleur je bevalt. Je kunt dan ook een oordeel vellen over de kwaliteit.
  • Er zijn bedrijven die leveringen sturen van buiten de EU. Hoewel je in theorie dezelfde garantie hebt als klant binnen Europa kan het lastig zijn om hier aanspraak op te maken. Zo zijn er ‘dropshippers’ die producten vanuit China importeren maar niet de service leveren die je mag verwachten.
  • Als je vragen hebt dan kijk je eerst op de website. Anders kun je als het goed is contact opnemen met de leverancier. Krijg je geen antwoord? Dan zul je na aankoop ook moeite hebben contact te leggen met het bedrijf.
  • Online raamdecoratie kopen kan je geld besparen. Zeker als je bereid bent om zelf te meten en monteren dan kan dit voordeel flink oplopen. Wees wel nauwkeurig bij het meten en denk goed na voordat je de bestelling plaatst om later niet teleurgesteld te worden.

Het is zeker interessant om raamdecoratie online te kopen zolang je goed oplet en contact zoekt als je vragen hebt.

Slim online kopen voor een smart home

Poweredblinds is een voorbeeld van een online webshop die uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat levert mits je bereid bent zelf te meten en monteren. Dit systeem wordt aangedreven met Somfy apparatuur waarmee je ieder gordijn ‘slim’ kunt maken. De Somfy website geeft je alle informatie die je nodig hebt om met huisautomatisering aan de slag te gaan. Als je gaat investeren in raamdecoratie dan is het zeker interessant om direct te kiezen voor een elektrisch systeem dat te koppelen valt met een smart home systeem. Somfy is een koploper op dit gebied en dit merk werkt ook met producten van bijvoorbeeld Google, Apple, Amazon, Sonos, Velux en Honeywell. Met slimme gordijnen richt je een woning in die niet alleen mooier is om te zien maar fijner om in te wonen.